Ο Δήμος Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

18 Μαρτίου 2022

Ο Δήμος Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης

 Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης, που έχει καθιερωθεί στις 18 Μαρτίου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς δήλωσε: «Ο Δήμος Ηρακλείου υλοποιεί τα τελευταία χρόνια μια σειρά έργων και πρωτοβουλιών για την προώθηση της ανακύκλωσης, καθώς και για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με το πολύ σημαντικό αυτό θέμα. Επιδιώκουμε η ανακύκλωση να καθιερωθεί ως τρόπος ζωής και μέρος της καθημερινότητας των δημοτών. Σταθερός μας στόχος είναι να γίνει το Ηράκλειο μια φιλική προς το περιβάλλον πόλη, εφαρμόζοντας ένα σύγχρονο και κυρίως αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων».


Η Ανακύκλωση στο Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου υλοποιεί σημαντικές δράσεις στον τομέα της ανακύκλωσης όπως την εγκατάσταση δικτύου κάδων διαφορετικών ρευμάτων σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία της πόλης, ενώ θέτει ως άμεση προτεραιότητα την ένταξη των καφέ κάδων στις γειτονιές του Δήμου για την χωριστή συλλογή των οργανικών απορριμμάτων. Επίσης ενισχύει την διαλογή στην πηγή με τη λειτουργία της νέας Πιλοτικής Μονάδας Παραγωγής Βιοπλαστικού, του δικτύου Αυτόνομων Μηχανικών Κομποστοποιητών που έχει εγκατασταθεί σε επιλεγμένους χώρους πρασίνου της πόλης καθώς και με τη διανομή σε δημότες οικιακών κομποστοποιητών.

Παράλληλα, συνεργάζεται με πλήθος φορέων όπως Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Φο.Δ.Σ.Α., Περιφέρεια Κρήτης και συμμετέχει σε συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά έργα και σε πρωτοβουλίες για την αποτελεσματική προώθηση της ανακύκλωσης και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα καθαριότητας.

Σημειώνεται τέλος ότι, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας Ανακύκλωσης, ο Δήμος Ηρακλείου προγραμματίζει εκδήλωση το Σάββατο 2 Απριλίου με τίτλο «Παίζουμε και Μαθαίνουμε για την Ανακύκλωση». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που επικεντρώνεται στην εκπαίδευση των παιδιών μέσα από το παιχνίδι ώστε να γίνουν μελλοντικά περιβαλλοντικά υπεύθυνοι πολίτες. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, θα ανακοινωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............