Στο 29ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο των εργαζομένων στα Επιμελητήρια ο Χάρης Μαμουλάκης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

18 Μαρτίου 2022

Στο 29ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο των εργαζομένων στα Επιμελητήρια ο Χάρης Μαμουλάκης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα

 Στο 29ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17/3 στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.


Στον χαιρετισμό του ο Χάρης Μαμουλάκης, αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι εργαζόμενοι στα επιμελητήρια καλούνται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, καθώς και στις κυβερνητικές επιλογές που δυσχεραίνουν την επίτευξη των σκοπών τους. «Καλείστε να προστατεύσετε και να αναπτύξετε το εμπόριο, τη βιομηχανία, τη βιοτεχνία, τις εξαγωγές κάθε κλάδου της οικονομίας και τα επαγγέλματα του τομέα παροχής υπηρεσιών» ανέφερε ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Βέβαια, στον πυρήνα του μοντέλου ανάπτυξης που προάγει η Κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται η εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ενώ δια της απουσίας ουσιαστικών παρεμβάσεων, βάζει τρικλοποδιές στο πολυδιάστατο έργο σας.».

Έκανε επίσης αναφορά στις πληθωριστικές πιέσεις που βάλλουν τις επιχειρήσεις, καθώς και στα αλυσιδωτά προβλήματα που δημιουργούνται από τις αυξήσεις του κόστους ενέργειας, των καυσίμων, καθώς και τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην οικονομική ζωή της Ελλάδας. «Οι επιχειρήσεις, που ήδη έχουν δει το κύκλο εργασιών τους να μειώνεται σημαντικά, καλούνται να καλύψουν με ίδιες δυνάμεις το αυξημένο κόστος παραγωγής και λειτουργίας. Οι καταναλωτές από την άλλη, ειδικά όσοι ανήκουν σε χαμηλή εισοδηματική κατηγορία, βλέπουν την αγοραστική τους δύναμη να μειώνεται. Αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες με την κατάσταση στην αγορά να είναι τραγική» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Το εισόδημα των μισθωτών, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συρρικνώνεται δραματικά. Οδηγούμαστε σε κλιμάκωση ραγδαίας κοινωνικής κρίσης με την Κυβέρνηση να επιλέγει να μη στηρίξει το εισόδημα του μισθωτού, του εργαζόμενου, του μικρομεσαίου επαγγελματία, να μη στηρίξει την κοινωνία που χειμάζεται. Επικαλείται δε δημοσιονομικούς περιορισμούς, μόνον όταν καλείται να στηρίξει τους μικρομεσαίους, τους ευάλωτους. Αυτό το επιχείρημα δεν ισχύει για τους οικονομικά ισχυρούς στους οποίους απλόχερα, υπό τις σοβούσες μάλιστα οικονομικές συνθήκες, παρείχε φοροαπαλλαγές.».

Ο Χάρης Μαμουλάκης έκανε αναφορά και στην ανάγκη ύπαρξης άμεσων μέτρων στήριξης και ενίσχυσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενώ επεσήμανε ότι οι υπάλληλοι των επιμελητηρίων μπορούν να αφουγκράζονται τις ανάγκες της αγοράς, αφού έρχονται σε άμεση επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο και κατέληξε: «Έχετε αναδείξει πολλά προβλήματα και έχετε προτείνει μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας. Η επόμενη ημέρα είναι κρίσιμη. Το ζήτημα είναι πως οραματίζεται ο καθένας αυτήν την ημέρα και πως διοχετεύει τα εργαλεία που διαθέτει, για την υλοποίηση του οράματός του. Εμείς οραματιζόμαστε μία βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη με μείωση των Περιφερειακών ανισοτήτων, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρωταγωνιστές και με ένα δημόσιο τομέα ισχυρό, που να μπορεί να επιτελέσει το ρόλο του.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............