Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

24 Φεβρουαρίου 2022

Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

 Τις έντονες ανησυχίες τους για το εργασιακό τους μέλλον, με δεδομένο όπως τονίζουν ότι δεν προχωράει η υλοποίηση της επενδυτικής συμφωνίας της εταιρείας Ελληνικός χρυσός με το Δημόσιο, εξέφρασε το Σωματείο Μεταλλωρύχων Υπόγειων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ.


Στη συνάντηση, παρουσία αντιπροσωπείας και του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, οι εργαζόμενοι έκρουσαν για πολλοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη και πορεία της μεταλλευτικής δραστηριότητας, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι εδώ και έναν χρόνο έχουν δοθεί οι σχετικές άδειες από το αρμόδιο υπουργείο και έχει γίνει διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, δε διαφαίνεται φως στο τούνελ αφού τα έργα ανάπτυξης και υποδομής παραμένουν στάσιμα.

Μετά μάλιστα το κλείσιμο του εργοταξίου Μαύρων Πετρών στην περιοχή Μαντέμ- Λάκκο, το Σωματείο εκφράζει φόβους για απολύσεις παρά τις δεσμεύσεις της εταιρείας για διατήρηση του συνόλου του προσωπικού αλλά και για την εφαρμογή αντεργατικών μέτρων, τα οποία ήδη επιχειρεί να υλοποιήσει η διοίκηση της εταιρείας Ελληνικός χρυσός.

Η ΓΣΕΕ, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας και ζητά από τη διοίκηση της εταιρίας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και να μην προχωρήσει στην κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτές οι δεσμεύσεις επιβάλλεται να αποτυπωθούν και σε νέα

επιχειρησιακή σύμβαση που πρέπει να υπογραφεί μετά τη λήξη της μετενέργειας της ισχύουσας σύμβασης στα τέλη Μαρτίου.

Πρέπει να μπει οριστικό τέλος στις ολιγωρίες και τα προσκόμματα για την υλοποίηση της επενδυτικής συμφωνίας που το μόνο που μπορούν να επιφέρουν είναι αρνητικά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............