Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: “ο Άγιος Πολύκαρπος χρησιμοποίησε τα χαρίσματα του προς Δόξαν Θεού” - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

24 Φεβρουαρίου 2022

Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: “ο Άγιος Πολύκαρπος χρησιμοποίησε τα χαρίσματα του προς Δόξαν Θεού”

 Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποινενάρχου μας  κ. Δαμασκηνού, τελέστηκε την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επι τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης, στον  Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στο Κόκκινο Μετόχι όπου διακονεί ο π. Ευάγγελος Γενάρης.


Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα χαρίσματα που έχει ο κάθε άνθρωπος, το οποία είναι εκείνα που μπορεί να σηκώσει και μπορεί να προσφέρει στους άλλους ανθρώπους. Και η χάρις αυτή που βιώνουμε όλοι μας είναι η χάρις του Θεού που προσφέρεται και μας οδηγεί όλους μας μέσα στην Εκκλησία ως Σώμα Χριστού. Και όλα τα χαρίσματα που δεχόμαστε πρέπει να τα χρησιμοποιούμε για την Δόξα του Θεού όπως έκανε και ο Άγιος Πολύκαρπος και όπως έκαναν και όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα 100 χρόνια που συμπληρώνονται εφέτος από την Μικρασιατική καταστροφή ενθυμούμενοι όλοι τα γεγονότα αυτά από την μία της σκληρότητος των περιστάσεων και από την άλλη της ευλογίας και της χάριτος του Θεού, ευχόμενοι να μην ξαναεπαναληφθούν τέτοιες θλιβερές σελίδες σε κανένα κεφάλαιο ιστορίας.

Επιμέλεια φωτ. υλικού: κ. Αντώνιος Τζατζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............