Αίτημα για κήρυξη εκτάκτου ανάγκης σε ολόκληρο τον Δήμο Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

24 Φεβρουαρίου 2022

Αίτημα για κήρυξη εκτάκτου ανάγκης σε ολόκληρο τον Δήμο Ηρακλείου

 Την κήρυξη ολόκληρου πλέον του Δήμου Ηρακλείου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, εξαιτίας των επιπτώσεων του σεισμού του Σεπτεμβρίου του 2021, ζήτησε επισήμως την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Παττακός από τον Περιφερειάρχη Κρήτης. Το συγκεκριμένο αίτημα έρχεται σε συνέχεια του αρχικού που είχε υποβάλλει ο Δήμος για κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης της 1ης Δημοτικής Κοινότητας και της ΔΕ Τεμένους λόγω ζημιών σε δημόσιες υποδομές.


Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων από τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) και των Υπηρεσιών του Δήμου, διαπιστώθηκαν εκτεταμένες ζημιές , κυρίως σε ιδιωτικά κτίρια, και σε άλλες περιοχές του Δήμου και στοιχειοθετήθηκε η έκδοση υπουργικής απόφασης για την οριοθέτηση ως σεισμόπληκτων και αυτών των περιοχών.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο Δήμος έκρινε σκόπιμο να αιτηθεί την εν λόγω κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία για την χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής και για αποζημίωση οικοσκευής, και για τους υπόλοιπους πληγέντες δημότες.

Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται να επιταχυνθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιωθέντων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............