Ανακοίνωση Πρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης για την πρόσφατη αξιολόγηση και κατάταξη των ελληνικών ΑΕΙ (2022) - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

24 Φεβρουαρίου 2022

Ανακοίνωση Πρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης για την πρόσφατη αξιολόγηση και κατάταξη των ελληνικών ΑΕΙ (2022)

 Η πρόσφατη κατάταξη των ελληνικών ΑΕΙ για το 20% της χρηματοδότησης έδειξε για μια ακόμη φορά ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι στα κορυφαία ιδρύματα της χώρας, μαζί με τα αρχαιότερα και μεγάλα Πανεπιστήμια (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ).


Το Πανεπιστήμιο Κρήτης βαθμολογήθηκε με 2.488 μόρια, το ΑΠΘ με 2.537, το ΕΜΠ με 2.550 και το ΕΚΠΑ με 2.930. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε ότι η πραγματική του θέση είναι ακόμη υψηλότερη διότι για την αξιολόγησή μας στην ενότητα «Αριστεία στην Έρευνα και Επιδόσεις του Επιστημονικού Προσωπικού» δεν προσμετρήθηκε η ερευνητική επίδοση του Επιστημονικού Προσωπικού του Ιδρύματος, που υλοποιείται μέσω του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη χαμηλότερη βαθμολογία στο πραγματικό δυνατό «χαρτί» του Πανεπιστημίου Κρήτης, που είναι η έρευνα και η καινοτομία.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το αποτέλεσμα και είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε και ακόμη υψηλότερα. Θεωρούμε ότι η διαδικασία της αξιολόγησης αποτελεί αναμφισβήτητα βασικό μοχλό της λειτουργίας της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι η συσχέτισή της με τη χρηματοδότηση έχει πραγματική αξία όταν έχουν καλυφθεί οι ανελαστικές λειτουργικές δαπάνες των ΑΕΙ της χώρας.

Ως Πρυτανική Αρχή συγχαίρουμε θερμά το προσωπικό και τους φοιτητές του Ιδρύματος γι’ αυτή την επιτυχία. Δεσμευόμαστε ότι με περισσότερο ζήλο θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την περαιτέρω ανύψωση του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι χρέος μας προς τους φοιτητές, το ανθρώπινο δυναμικό του Ιδρύματος και την κοινωνία μας γενικότερα.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης

Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............