Ανακοίνωση του συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

23 Φεβρουαρίου 2022

Ανακοίνωση του συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου

 Με αφορμή τις σοκαριστηκές πληροφορίες για τα εγκλήματα που αποκαλύφθηκαν για τον Οίκο Ευγηρίας στα Χανιά, ο Σύνδεσμος μας θεωρεί αναγκαίο να επισημάνει για ακόμη μια φορά, τις ιδιαιτερότητες του φαινομένου της κακοποίησης ηλικιωμένων και της ευαλωτότητας που διακρίνει αυτή την ηλικιακή ομάδα πληθυσμού.


Τα τελευταία 5 έτη ως Φορέας, ενεργούμε στο πολυσήμαντο και πολυεπίπεδο αυτό φαινόμενο, πραγματοποιώντας δράσεις πρόληψης, ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και παρέμβασης σε φροντιστές, παρόχους κοινωνικής μέριμνας, εθελοντές που ασχολούνται με ηλικιωμένα άτομα, καθώς επίσης και με τους ίδιους τους ηλικιωμένους.

Η βία κατά των ηλικιωμένων είναι ένα σοβαρό και σιωπηρό φαινόμενο, για το οποίο πολλές φορές δεν υπάρχει η κατάλληλη γνώση, η ορθή εκπαίδευση και ο σωστός σχεδιασμός με σκοπό την αντιμετώπισή του και την προστασία των ηλικιωμένων θυμάτων βίας.

Για το σκοπό αυτό, έχουμε επιδιώξει πολλαπλώς να δομήσουμε ενεργές συνέργειες και υγιείς και βιώσιμες σχέσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς παροχής υπηρεσιών σε ηλικιωμένους. Εντούτοις, αξίζει να αναφέρουμε ότι με λύπη μας αρκετές φορές αντιμετωπίσαμε την άρνηση ιδιωτικών Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων για συνεργασία με σκοπό την εκπαίδευση σε θέματα κακομεταχείρισης ηλικιωμένων και την αρτιότερη παροχή υπηρεσιών. Δυστυχώς, αυτό δημιουργεί δυσκολίες στις διεπιστημονικές συνεργασίες και την ολόπλευρη αντιμετώπιση του ζητήματος της κακοποίησης στην Τρίτη ηλικία.

Σήμερα, μετά τις σκληρές αποκαλύψεις, προσκαλούμε και παρακαλούμε, για ακόμη μια φορά, όλους τους Φορείς, τις Υπηρεσίες και τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων σε ωφέλιμους και εποικοδομητικούς διαλόγους με σκοπό την αρτιότερη εκπαίδευση στελεχών, ώστε να επιτυγχάνεται η αποφυγή έμμεσων ή άμεσων κακοποιητικών συμπεριφορών και η κακομεταχείριση ηλικιωμένων.

Η αδιάκοπη και συνεχής επιμόρφωση και εκπαίδευσή των στελεχών του Φορέα μας σε ζητήματα βίας και κακοποίησης, μας έχει εφοδιάσει με πολύτιμα εργαλεία και ισχυρή γνώση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ηλικιωμένων, την υποστήριξή τους και την αντιμετώπιση οποιασδήποτε μορφής βίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε: (sites whosefva, tisova,marvow)

Η φροντίδα & η υποστήριξη των ηλικιωμένων είναι υποχρέωση όλων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............