Κτηματολόγιο στο Δήμο Μαλεβιζίου: Παράταση έως 8 Απριλίου για την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

23 Φεβρουαρίου 2022

Κτηματολόγιο στο Δήμο Μαλεβιζίου: Παράταση έως 8 Απριλίου για την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας

 Παράταση μέχρι τις 8 Απριλίου δόθηκε για την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας στα αρμόδια Γραφεία Κτηματογράφησης, για τους δικαιούχους ιδιοκτησιών που βρίσκονται εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Μαλεβιζίου. Οι δικαιούχοι ιδιοκτήτες του Μαλεβιζίου μπορούν να απευθύνονται στα δύο αρμόδια Γραφεία στην περιοχή του Γιοφύρου και την περιοχή του Κρουσώνα.


Συγκεκριμένα, ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει παραχωρήσει χώρο στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Κρουσώνα, όπου λειτουργεί Γραφείο Ενημέρωσης Κοινού για τους σκοπούς του Κτηματολογίου από τις 08.00 έως τις 15.00.

Το Γραφείο Κτηματογράφησης της Κτηματολόγιο ΑΕ λειτουργεί στην οδό Μενελάου Παρλαμά, στο 1ο χλμ της Ε.Ο. Ηρακλείου – Μοιρών στο Ηράκλειο (περιοχή Γιόφυρου), όπου πλέον και οι δικαιούχοι του Δήμου Μαλεβιζίου μπορούν να δηλώσουν τα δικαιώματά τους. Το Γραφείο Κτηματογράφησης στο Γιόφυρο λειτουργεί Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή ώρες 8:00π.μ. – 4:00μ.μ. και Τετάρτη ώρες 8:00π.μ. – 8:00μ.μ. Οι δικαιούχοι του Δήμου Μαλεβιζίου μπορούν να αντλούν πληροφορίες στο τηλέφωνο 2810-255800, αλλά και να ενημερωθούν μέσω της ιστοσελίδας www.ktimaheraklion.gr

Η υποβολή δηλώσεων είναι υποχρεωτική για όλους και αφορά στο δικαίωμα επί του ακινήτου και όχι στο ακίνητο. Ο Δήμος Μαλεβιζίου καλεί τους δικαιούχους να ενημερωθούν άμεσα, υποβάλλοντας τις απαραίτητες δηλώσεις ιδιοκτησίας, προκειμένου να αποφύγουν πρόσθετες επιβαρύνσεις στο μέλλον. Η μη υποβολή δήλωσης συνεπάγεται τις κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Προσοχή! Σύμφωνα με το Ν.Π.Δ.Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις πρώτες εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου.

Οδηγίες προς τους δικαιούχους καθώς και τα ειδικά έντυπα δήλωσης δικαιώματος διατίθενται στα αρμόδια Γραφεία Κτηματογράφησης και μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............