Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κρήτης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

23 Φεβρουαρίου 2022

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κρήτης

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, στα γραφεία Ηρακλείου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης, συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κρήτης, Δημάρχων και εκπροσώπων των Δήμων από όλη την Κρήτη με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) και Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ κ. Νίκο Χιωτάκη.


Στην συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης και Πρόεδροι των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) καθώς και μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Στη συνάντηση ετέθησαν οικονομικά και θεσμικά ζητήματα καθώς και θέματα περιβάλλοντος και ανακύκλωσης.

Οι συνεχείς ανατιμήσεις στην ενέργεια, τα υγρά καύσιμα, το φυσικό αέριο, άλλες προμήθειες καθώς και τα οικονομικά και άλλα θεσμικά προβλήματα κυριάρχησαν στην συζήτηση.

Θέματα αιχμής που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι επίσης η έλλειψη στελεχιακού και υλικοτεχνικού δυναμικού στους Ο.Τ.Α της Κρήτης, το τέλος ταφής αλλά και το ζήτημα της ναυαγοσωστικής κάλυψης.

Ο κ. Κουράκης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και αναφερόμενος σε όλα τα παραπάνω ζητήματα τόνισε ότι χρειάζεται ουσιαστική αλλαγή της δομής του κράτους με μεγάλες μεταρρυθμίσεις ούτως ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποκτήσει οικονομική αυτοτέλεια, αρμοδιότητες και ανθρώπινο δυναμικό.

Επιτέλους θα πρέπει να εφαρμοστεί η αρχή της εγγύτητας και της επικουρικότητας για να μπορέσουν οι Δήμοι να ανταποκρίνονται με επάρκεια στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑΦΗΣ

Ο κ. Χιωτάκης ενημέρωσε για το νέο θεσμικό πλαίσιο, για το τέλος ταφής, την ανακύκλωση και τα οικονομικά ζητήματα της αυτοδιοίκησης. Άκουσε την αγωνία των ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δεσμεύτηκε να μεταφέρει στον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ τις απόψεις τους.

Στην συνάντηση στην οποία τοποθετήθηκε σχεδόν το σύνολο των συμμετεχόντων από όλη την Κρήτη, τονίστηκε με ένταση ότι οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νησιού θα διεκδικήσουν συλλογικά και αποφασιστικά τη λύση των προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............