Συναντήσεις για την ανάδειξη της ενδοχώρας του Δήμου Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

23 Φεβρουαρίου 2022

Συναντήσεις για την ανάδειξη της ενδοχώρας του Δήμου Ηρακλείου

 Σειρά συναντήσεων με τα τοπικά συμβούλια και τους πολιτιστικούς συλλόγους της ενδοχώρας του Δήμου Ηρακλείου ξεκίνησαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου «Ηράκλειο Μ.Α.Ε.» Νίκος Μπουνάκης. Στις συναντήσεις συμμετέχουν και το μέλος του Δ.Σ της «Ηράκλειο Μ.Α.Ε.» Δημήτρης Χρονάκης και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Δέσποινα Διαλυνά.


Στόχος είναι η καταγραφή και ανάδειξη της πλούσιας παράδοσης και ιστορίας των χωριών του Ηρακλείου αλλά και η ενημέρωση για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου «Ηράκλειο Μ.Α.Ε.» και τη συμβολή που μπορεί να έχει στην αναπτυξιακή στρατηγική της ενδοχώρας.

Στο πλαίσιο μάλιστα του προγράμματος «Δημιουργία ενιαίου Συστήματος ενημέρωσης επισκεπτών Δήμου Ηρακλείου (INFO point & INFO kiosks) και της ανάπτυξης της εφαρμογής προσωποποιημένης πληροφόρησης «Heraklion Gastronomy» που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής έχουν διαμορφωθεί ήδη ψηφιακές διαδρομές στην ενδοχώρα που καθημερινά εμπλουτίζονται με ψηφιακό υλικό προκειμένου να αποτελέσουν τις διαδικτυακές προτάσεις του Δήμου προς τους επισκέπτες που βρίσκονται στο Ηράκλειο.

«Ζητούμενο για τη Δημοτική Αρχή και επιθυμία του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού είναι η ανάδειξη της ενδοχώρας του Δήμου και η ενίσχυση της εμπειρίας που βιώνει ο επισκέπτης του Ηρακλείου που θα μπορεί πλέον αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες να επισκεφθεί τα χωριά μας να γνωρίσει τα προϊόντα μας, την ιστορία τους, το μοναδικό φυσικό κάλλος και να ζήσει όπως οι ντόπιοι», επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος κ. Σισαμάκης

Η έναρξη των επαφών έγινε την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου στις Βούτες, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μια ευρεία συνάντηση, στον Άγιο Μύρωνα με Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων από τον Άγιο Μύρωνα, την Πυργού, το Πενταμόδι και το Πετροκέφαλο.

Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου προγραμματίζεται ανάλογη συνάντηση στο Βενεράτο με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Αυγενικής, Βενεράτου, Κερασίων και Σίβας και την Τρίτη 1η Μαρτίου στις Δαφνές.

Τις επόμενες ημέρες θα προσδιοριστεί το πρόγραμμα των συναντήσεων που θα ακολουθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............