Συνεργασία της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης με την Βιβλιοθήκη της Βουλής - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

04 Φεβρουαρίου 2022

Συνεργασία της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης με την Βιβλιοθήκη της Βουλής

 Σε μια πολύ σημαντική συνεργασία με ποικίλες δράσεις προχωρούν η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων. Την έναρξη αυτής θα σηματοδοτήσει η παρουσίαση της έκθεσης για τον Δημήτριο Βικέλα, στο Μέγαρο Αχτάρικα, το καλοκαίρι του 2022. Η έκθεση είχε διοργανωθεί και παρουσιαστεί για πρώτη φορά από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.


Την πρόταση για την διοργάνωση της έκθεσης και στο Ηράκλειο μετέφερε ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος της Βιβλιοθήκης της Βουλής και πολύ γνωστός καλλιτέχνης (ζωγράφος, σκηνογράφος, ενδυματολόγος κ.λπ.) Γιάννης Μετζικώφ.

Ο κ. Μετζικώφ , βρέθηκε στην πόλη μας την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου και ξεναγήθηκε στη Βικελαία από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Εθελοντισμού Αριστέα Πλεύρη και στελέχη της βιβλιοθήκης, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τον αρχειακό της πλούτο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Μετζικώφ συζητήθηκαν ιδέες και προτάσεις για την μελλοντική συνεργασία των δυο φορέων. Όπως τόνισε η κ. Πλεύρη: «Η έκθεση για τον Δημήτριο Βικέλα, ήταν θεωρούμε, επιβεβλημένο να παρουσιαστεί και στην βιβλιοθήκη που φέρει το όνομά του και αποτελεί την παρακαταθήκη του στον πολιτισμό της πόλης μας. Αλλά και γενικότερα, η συνεργασία της Β.Δ.Β. με την Βιβλιοθήκη της Βουλής και τον κ. Μετζικώφ ανοίγει το δρόμο για σπουδαίες δράσεις που μπορούν να αναδείξουν τους “θησαυρούς” της Βικελαίας σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............