Συνάντηση Γραμματέα της ΠΕΔ, Δημάρχου Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη με τον Διοικητή Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελο Μπίνη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

04 Φεβρουαρίου 2022

Συνάντηση Γραμματέα της ΠΕΔ, Δημάρχου Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη με τον Διοικητή Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελο Μπίνη

 Ο Γραμματέας της ΠΕΔ Κρήτης κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, στο πλαίσιο των επαφών του στην Αθήνα, είχε συνάντηση με τον Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελο Μπίνη, με θέμα την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου, που με το πρόσφατο νομοθετικό πλαίσιο καθίσταται υποχρεωτική για τους ΟΤΑ.


Ο κ. Μαλανδράκης ενημέρωσε τον διοικητή ότι οι Δήμοι της Κρήτης, στην πλειονότητά τους, αδυνατούν να συστήσουν Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου εξαιτίας της υποστελέχωσης των ΟΤΑ. Από την άλλη, είναι απαραίτητο οι δήμοι να γνωρίζουν το πλαίσιο της ανάθεσης της εργασίας και τι θα περιλαμβάνει, ώστε η ενδεχόμενη παροχή της παραπάνω Υπηρεσίας από εξωτερικό συνεργάτη να είναι ουσιαστική και ωφέλιμη για τους Δήμους.

Ο κ. Μπίνης κατανόησε πλήρως τους προβληματισμούς που εξέφρασε ο κ. Μαλανδράκης και συμφώνησε με την πρόταση της ΠΕΔ Κρήτης για διοργάνωση ημερίδας το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε ο ίδιος προσωπικά αλλά και στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας να ενημερώσουν τους ΟΤΑ για τη διαδικασία και τον τρόπο που μπορεί να υλοποιηθεί ο Εσωτερικός Έλεγχος των Δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............