Συνάντηση στη Λότζια για την προώθηση της κρητικής σταφίδας στα σχολεία - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Ιανουαρίου 2022

Συνάντηση στη Λότζια για την προώθηση της κρητικής σταφίδας στα σχολεία

 Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Εμπορίου και Καινοτομίας Έφη Κουτεντάκη και τον Αντιπρόεδρο της ΕΑΣΗ Μύρωνα Χιλετζάκη, είχε το πρωί της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου στο γραφείο του στη Λότζια , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, όπου τέθηκε το θέμα της προώθησης της κρητικής σταφίδας στα σχολεία του Ηρακλείου.


Η κα Κουτεντάκη και ο κ. Χιλετζάκης αναφέρθηκαν στα οφέλη που θα έχει αυτή η πρωτοβουλία για τους μαθητές, καθώς η σταφίδα εντάσσεται στην κατηγορία των υπερτροφών, αλλά και για τους σταφιδοπαραγωγούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην διάθεση του προϊόντος. Στόχος της όλης προσπάθειας είναι μέσα από την συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και της Ένωσης Ηρακλείου να ξεκινήσει πιλοτικά σε πρώτη φάση, με ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία , η ένταξη της κρητικής σταφίδας και άλλων υποπροϊόντων της στα κυλικεία με ιδιαίτερα προσιτές τιμές και από την επόμενη σχολική χρονιά να ενταχθεί πλήρως στα ράφια των σχολικών κυλικείων .

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου εξέφρασε την συμπαράστασή του για την επιτυχία του εγχειρήματος και προγραμμάτισε νέα συνάντηση την ερχόμενη Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στην οποία θα λάβουν μέρος και οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη-Καλογεράκη και Αντώνης Περυσινάκης . Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανέφερε: «Είμαστε θετικοί σε κάθε πρωτοβουλία που έχει στόχο την προώθηση και διάθεση των κρητικών προϊόντων . Στηρίζουμε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και θα συμβάλουμε από την πλευρά μας ώστε η κρητική σταφίδα να ενταχθεί στις διατροφικές συνήθειες των μαθητών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............