Απαγόρευση της εκτός δρόμου οδήγησης στον Ψηλορείτη-Καταστροφικές οι επιπτώσεις της για τα ενδημικά είδη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Ιανουαρίου 2022

Απαγόρευση της εκτός δρόμου οδήγησης στον Ψηλορείτη-Καταστροφικές οι επιπτώσεις της για τα ενδημικά είδη

Οι επιπτώσεις που έχει η το φαινόμενο της εκτός δρόμου οδήγησης με μηχανοκίνητα οχήματα (μηχανές, γουρούνες, τζιπ ή 4×4 φορτηγά) στα μικρά και μεγάλα οροπέδια του Ψηλορείτη είναι κάτι παραπάνω από καταστροφικές.


 

Επίσης από την παραπάνω δραστηριότητα κινδυνεύουν με εξαφάνιση ενδημικά είδη τα οποία φιλοξενούνται χρόνια τώρα στα οροπέδια της περιοχής όπως είναι η Νευρίδα, ο Κρόκος και η Χορστρίσεα, μοναδική βιοποικιλότητα στον κόσμο, μια παγκόσμια κληρονομιά της φύσης.

Είναι φανερό ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η αγάπη για τον μοναδικό τοπίο του Ψηλορείτη είναι υπόθεση όλων των Κρητικών και όλων των επισκεπτών του Βουνού.

Η εγρήγορση, η συνέργεια και η συνεργασία όλων μας μπορεί να διαφυλάξει τον πλούτο των ευαίσθητων και προστατευόμενων περιοχών.

Ο Δήμος Ανωγείων προτρέπει όλους να αποφεύγουν την εν λόγω «δραστηριότητα» και ενημερώνει ότι έχει αποκλείσει την είσοδο στο οροπέδιο της Νίδας με τοποθέτηση απαγορευτικών και έχουν ενημερωθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για την προστασία του φυσικού τοπίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............