Δράσεις υιοθεσίας αδέσποτων ζώων από τον Δήμο Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

27 Ιανουαρίου 2022

Δράσεις υιοθεσίας αδέσποτων ζώων από τον Δήμο Ηρακλείου

 Μία νέα προσπάθεια αναδοχής και προστασίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ξεκινά το προσεχές διάστημα ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με τα εθελοντικά σωματεία, στο νέο ρόλο που ο Ν. 4830/21, τους αναθέτει. Στόχος του επικείμενων δράσεων είναι η προώθηση των υιοθεσιών των ζώων που φιλοξενούνται και περιθάλπονται στο κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου.


Το δημοτικό κυνοκομείο, λειτουργεί από το 2004, στη θέση Σπαρτιάς στην ευρύτερη περιοχή της Φοινικιάς, ως ένας χώρος προσωρινής παραμονής των αδέσποτων ζώων, μετά την περισυλλογή τους, με κύριο μέλημα, την περίθαλψη, στείρωση, εμβολιασμό και σήμανση αυτών πριν την υιοθεσία τους ή την επανατοποθέτησή τους στο φυσικό τους περιβάλλον, όσο και τη διαχείριση των υιοθεσιών τους.

Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που υπάρχει με τον ανεξέλεγκτο αριθμό εγκαταλειμμένων ζώων συντροφιάς, ο Δήμος ετοιμάζει μια σειρά από πρωτοποριακές δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα αδέσποτα ζώα, την προστασία τους και την αποκατάστασή τους μέσω της υπεύθυνης υιοθεσίας. Πρόκειται για δράσεις άμεσης προτεραιότητας όπου εκτός από ενημερωτικό χαρακτήρα έχουν και ως βασικό τους στόχο να φέρουν τους πολίτες ένα βήμα πιο κοντά στην ιδέα της υιοθεσίας, καθοδηγώντας τους σωστά ώστε να αποκτήσουν τελικά δεσμούς ζωής με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς του κυνοκομείου.

Η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών , αρμόδια για το δημοτικό κυνοκομείο Μαρία Καναβάκη δήλωσε σχετικά: «Σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης μας, ξεκινάμε έναν νέο κύκλο δράσεων για την προώθηση των υιοθεσιών των αδεσπότων ζώων. Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε τα αδέσποτα να βρουν το σπίτι που έχουν τόσο ανάγκη και ταυτόχρονα να βελτιώσουμε της εικόνας της πόλης μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............