Αντόνιο Βιβάλντι, Τέσσερεις Εποχές την Παρασκευή 28/01 στο ΠΣΚΗ - Master Class με την Ντιάνα Τιστσένκο για νέες και νέους βιολιστές το Σάββατο 29/01 στο ΠΣΚΗ - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

27 Ιανουαρίου 2022

Αντόνιο Βιβάλντι, Τέσσερεις Εποχές την Παρασκευή 28/01 στο ΠΣΚΗ - Master Class με την Ντιάνα Τιστσένκο για νέες και νέους βιολιστές το Σάββατο 29/01 στο ΠΣΚΗ

 Αντόνιο Βιβάλντι, Τέσσερεις Εποχές την Παρασκευή 28/01 στο ΠΣΚΗ Master Class με την Ντιάνα Τιστσένκο για νέες και νέους βιολιστές το Σάββατο 29/01 στο ΠΣΚΗ

Δωρεάν στάθμευση για τους θεατές στο πάρκινγκ του ΠΣΚΗ


Η πολυβραβευμένη βιολονίστα Ντιάνα Τιστσένκο παρουσιάζει τέσσερα αριστουργήματα του ιταλικού και του γερμανικού μπαρόκ, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού», ενώ την επόμενη μέρα, το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, από τις 11:00 έως τις 14:00 στην Αίθουσα Συναυλιών του ΠΣΚΗ, προσφέρει ένα μοναδικό Master Class σε νέες και νέους σπουδαστές του βιολιού από την Κρήτη.

Αναλυτικά:

Αντόνιο Βιβάλντι, Τέσσερεις Εποχές την Παρασκευή 28/01 στο ΠΣΚΗ

Η πολυβραβευμένη βιολονίστα Ντιάνα Τιστσένκο παρουσιάζει τέσσερα αριστουργήματα του ιταλικού και του γερμανικού μπαρόκ.

Το πρόγραμμα ξεκινά με το Βραδεμβούργιο Κοντσέρτο Νο.3 σε Σολ Μείζονα, BWV 1048, του Γερμανού συνθέτη Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και ολοκληρώνεται με το έργο Τέσσερεις Εποχές του Ιταλού συνθέτη Αντόνιο Βιβάλντι.

Το Βραδεμβούργιο Κοντσέρτο σε σολ μείζονα, BWV 1048, είναι το τρίτο στη σειρά των έξι μεγάλων κοντσέρτων (concerti grossi) του συνθέτη, που έγραψε στα χρόνια 1717 με 1723. Το αφιέρωσε στον Μαργράβο (αντίστοιχος τίτλος τιμής του Μαρκησίου) του Βρανδεμβούργου, Κρίστιαν Λούντβιχ και εξ’ αυτού πήραν και το όνομά τους.

Ακολουθεί ένα έργο από τη ρομαντική περίοδο της ιστορίας της μουσικής, με έτος σύνθεσης το 1897, επηρεασμένο όμως από το μπαρόκ. Πρόκειται για την Πασακάλια σε σολ ελάσσονα του Νορβηγού συνθέτη Γιόχαν Χάλβορσεν, πάνω στο θέμα από τη Σουίτα για τσέμπαλο στην ίδια κλίμακα HWV 432, του Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ.

Επιστρέφοντας στον Μπαχ, η Ντιάνα Τιστσένκο ερμηνεύει την Παρτίτα Αρ.3 BWV 1006 σε Μι Μείζονα, το τελευταίο έργο από τη σειρά με τις έξι Σονάτες και Παρτίτες του συνθέτη για σόλο βιολί. Το έργο γράφτηκε το 1720 αλλά εκδόθηκε το 1802 και αποτελείται από επτά μέρη-χορούς που δεν ακολουθούν την τυπική σειρά όπως αυτή συνηθιζόταν στις Σονάτες, δηλαδή με εναλλαγές αργών και γρήγορων χορών, αλλά μια πιο ελεύθερη, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη ποικιλία.

Το πρόγραμμα της βραδιάς κλείνει με τις Τέσσερεις Εποχές του Αντόνιο Βιβάλντι. Πρόκειται για τέσσερα κοντσέρτα για βιολί και ορχήστρα εγχόρδων, τους τίτλους των οποίων είναι οι τέσσερεις εποχές του χρόνου. Γραμμένα μεταξύ 1718 και 1720, αποτελούν πρωτοποριακό δείγμα προγραμματικής μουσικής. Κάθε ένα από τα κοντσέρτα, η Άνοιξη, το Καλοκαίρι, το Φθινόπωρο και ο Χειμώνας, αποδίδει μουσικά την αντίστοιχη εποχή, μιμούμενη τους ήχους της φύσης όπως αυτή αλλάζει εντός τους και αποδίδοντας ηχητικά ανθρώπινες δραστηριότητες που σχετίζονται με κάθε μία από αυτές.

Συντελεστές:

Ντιάνα Τιστσένκο | βιολί

Alissa Margulis | βιολί

Dana Zemtsov | βιόλα

Nicholas Schwartz | κοντραμπάσο

Elina Albach | τσέμπαλο

Διαβάστε περισσότερα, εδώ: https://bit.ly/3IhJyVk

Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 30, 22 και 15€ (γενική είσοδος) και 12 και 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) συνεχίζεται και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:

● Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 - 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00 - τηλ. 2813409247) ● Την ticketservices.gr, από εδώ: https://bit.ly/3IrDVnL

● Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη της εκδήλωσης

Σύμφωνα με τα νέα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία COVID-19, για την είσοδο σε κάθε κλειστή αίθουσα, οι θεατές οφείλουν να πληρούν τις προϋποθέσεις και να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού (να έχουν περάσει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή νόσησης κατά την είσοδο, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα. Το ΠΣΚΗ επιπρόσθετα θα τηρήσει, για μεγαλύτερη ασφάλεια του κοινού στις κλειστές του αίθουσες, αποστάσεις μεταξύ των θεατών.

Master Class με την Ντιάνα Τιστσένκο

για νέες και νέους βιολιστές το Σάββατο 29/01 στο ΠΣΚΗ

Το Σάββατο 29/01, από τις 11:00 έως τις 14:00 στην Αίθουσα Συναυλιών του ΠΣΚΗ, η πολυβραβευμένη βιολονίστα Ντιάνα Τιστσένκο προσφέρει ένα μοναδικό Master Class σε νέες και νέους σπουδαστές του βιολιού από την Κρήτη. Η είσοδος στο εκπαιδευτικό σεμινάριο είναι ελεύθερη και γίνεται αποκλειστικά με δελτία εισόδου τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από:

● Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 - 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00 - τηλ. 2813409247) ● Την ticketservices.gr, από εδώ: https://bit.ly/34cGkUm

● Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη του σεμιναρίου

Σύμφωνα με τα νέα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία COVID-19, για την είσοδο σε κάθε κλειστή αίθουσα, οι θεατές οφείλουν να πληρούν τις προϋποθέσεις και να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού (να έχουν περάσει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή νόσησης κατά την είσοδο, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα. Το ΠΣΚΗ επιπρόσθετα θα τηρήσει, για μεγαλύτερη ασφάλεια του κοινού στις κλειστές του αίθουσες, αποστάσεις μεταξύ των θεατών.

Τονίζεται ότι θα υπάρχει και πιάνο στην σκηνή, σε περίπτωση που απαιτείται συνοδεία Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς και όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία COVID-19.

Δωρεάν στάθμευση για τους θεατές στο πάρκινγκ του ΠΣΚΗ

Γίνεται τέλος γνωστό, ότι για τους θεατές των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης στο υπόγειο πάρκινγκ του ΠΣΚΗ, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

· Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines

· Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines

· Επίσημοι Χορηγοί Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Karatarakis hotels & restaurants

· Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services

· Επίσημος Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ

· Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ3 | ΕΡΤ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ | ΕΡΤ ΧΑΝΙΩΝ | COSMOTE tv | Όμιλος CRETA | εφημ. ΠΑΤΡΙΣ

Βίντεο μπορείτε να πάρετε από εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=sgmkKFIPoHE&feature=emb_title

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............