Δράση ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα από τον Δήμο Ηρακλείου με την συμμετοχή μαθητών - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

16 Δεκεμβρίου 2021

Δράση ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα από τον Δήμο Ηρακλείου με την συμμετοχή μαθητών

 Στοχευμένη δράση ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα ζώα, με τη συμμετοχή μαθητών Δημοτικού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Μαρίας Καναβάκη .

Πιο συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου Ευκαλύπτου ταΐστρες και ποτίστρες που έχει κάνει δωρεά στο Δήμο Ηρακλείου, ο Ροταριανός Όμιλος «Ηράκλειο El Greco». Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, «Ανωγειανό», μαζί με της δασκάλα τους , τοποθέτησαν τις ταΐστρες και τις ποτίστρες, τις οποίες στη συνέχεια γέμισαν με νερό και τροφή, σε μια συμβολική κίνηση που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών αλλά και των οικογενειών τους για την φροντίδα και την περίθαλψη και σε καμία περίπτωση την εγκατάλειψη των ζώων συντροφιάς. Οι μαθητές είχαν εκφράσει την επιθυμία να αναλάβουν μαζί με τη δασκάλα τους, να φροντίζουν στο εξής τα ζωάκια που είναι αδέσποτα και βρίσκουν καταφύγιο στο συγκεκριμένο πάρκο, μάλιστα είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα στο σχολείο τους, συνάντηση της Αντιδημάρχου με τα παιδιά όπου επιβεβαιώθηκε το σημερινό ραντεβού.

Παρόντες στη διάρκεια της δράσης ήταν από τον Ροταριανό Όμιλο «Ηράκλειο El Greco», η Ιδρυτική Πρόεδρος Λίτσα Χριστοδουλάκη, ο Πρόεδρος Ροταριανής Χρονιάς Δαυίδ Παπαδάκης και το ενεργό μέλος του Ομίλου Γιάννης Χριστοδουλάκης. Επίσης εκ μέρους φιλοζωικών σωματείων ήταν η Αντιπρόεδρος της «ΖΩΦΟΡΟΥ» Μαίρη Λατσούδη και από το «ΣΕΙΡΙΟΣ» η Έλλη Κοκκάλη.

Οι υπόλοιπες ταΐστρες θα τοποθετηθούν σε σημεία που έχουν υποδείξει τα φιλοζωικά σωματεία και οι εθελοντές που θα αναλάβουν μαζί και με το Γραφείο Αδέσποτων του Δήμου τον ανεφοδιασμό τους.

Σε δήλωση της η Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη δήλωσε σχετικά: «Αγκαλιάσαμε αμέσως την πρόταση των μαθητών και της δασκάλας τους να αναλάβουν να φροντίζουν αδέσποτα ζωάκια στην ευρύτερη περιοχή του σχολείου τους. Έτσι σήμερα κάναμε την πρώτη τοποθέτηση από τη δωρεά του «Ηράκλειο El Greco» τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την προσφορά τους. Το θέμα των αδέσποτων χρειάζεται συλλογική προσπάθεια και στοχευμένες δράσεις όπως η σημερινή. Η ευαισθητοποίηση των παιδιών είναι

σημαντική όπως και η εθελοντική προσφορά. Το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί αν όλοι φερθούμε στα ζώα υπεύθυνα και με αγάπη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............