Σήμερα,Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου, η κατάρτιση του Τριπρόσωπου για τη θέση του νέου Αρχιεπίσκοπου. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

28 Δεκεμβρίου 2021

Σήμερα,Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου, η κατάρτιση του Τριπρόσωπου για τη θέση του νέου Αρχιεπίσκοπου.

 Σήμερα,Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου, θα συνεδριάσει  η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος για την κατάρτιση του Τριπρόσωπου, των τριών δηλαδή Ιεραρχών που θα προταθούν ως υποψήφιοι για τη θέση του νέου Αρχιεπίσκοπου.



Τα ονόματα των τριών υποψηφίων θα τεθούν στη συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Φαναρίου (συνεδριάζει 11-13 Ιανουαρίου) υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη, για την τελική επιλογή είτε αυτή είναι ομόφωνη είτε κατά πλειοψηφία. 

Οι επικρατέστεροι Μητροπολίτες για το τριπρόσωπο είναι: 

  • Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Ηράκλειο στις 14 Φεβρουαρίου του 1968 (53 ετών). Εξελέγη Μητροπολίτης Ρεθύμνης στις 9 Σεπτεμβρίου του 2010.

  • Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Ηράκλειο, στις 29 Ιανουαρίου του 1957 (64 ετών). Εξελέγη Μητροπολίτης τον Νοέμβριο του 2001 

  • Ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος έχει γεννηθεί στα Χανιά το 1964 (57 ετών). Εξελέγη Μητροπολίτης τον Οκτώβριο του 2005.

Στην εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης θα μετρήσει, λογικά, το πώς θα διαμορφωθεί η ψηφοφορία για την κατάρτιση του Τριπρόσωπου καθώς είναι διαφορετικό να έχεις τρεις υποψηφιότητες με ισάξια δυναμική και εντελώς διαφορετικό να υπάρχει μία υποψηφιότητα με ξεκάθαρο προβάδισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............