Μεγάλο αφιέρωμα στον Ludwig van Beethoven! - Στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

19 Νοεμβρίου 2021

Μεγάλο αφιέρωμα στον Ludwig van Beethoven! - Στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

 

 Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, ώρα 21:00Αίθουσα «Ανδρέα και Μαρία Καλοκαιρινού»

 Με μία μεγάλη συναυλία συμφωνικής μουσικής, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημοφιλέστατη διάσημη Πέμπτη Συμφωνία του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου συμμετέχει στους εορτασμούς για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου μουσουργού. Οι εορτασμοί είχαν αναβληθεί σε όλο τον κόσμο από το 2020, λόγω της πανδημίας. Κορυφαία στιγμή αποτελεί η σύμπραξη του διάσημου πιανίστα Κυπριανού Κατσαρή, στην πρώτη του εμφάνιση στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.


Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών (ΦΟΑ), θα παρουσιάσει, υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη, πέραν της Πέμπτης Συμφωνίας και του Τρίτου Κοντσέρτου για πιάνο και ορχήστρα, ένα ακόμη από τα πλέον αντιπροσωπευτικά έργα του συνθέτη, την Εισαγωγή ‘Έγκμοντ.

Η Εισαγωγή Έγκμοντ, έργο 84, που συνέθεσε ο Μπετόβεν μεταξύ 1809 και 1810, για το ομώνυμο θεατρικό έργο του Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε, εξιστορεί την ηρωική αυτοθυσία του Φλαμανδού πολεμιστή Έγκμοντ, διατρανώνοντας το μήνυμα της δικαιοσύνης και της ελευθερίας.

Ακολουθούν δύο ακόμη σπουδαία έργα. Το Κοντσέρτο για πιάνο, αρ. 3 σε ντο ελάσσονα, έργο 37, είναι ένα έργο με ημερομηνία σύνθεσης 1800, που θα ερμηνεύσει ο διάσημος σολίστ Κυπριανός Κατσαρής.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τη Συμφωνία Αρ. 5 σε ντο ελάσσονα, έργο 67 σε τέσσερα μέρη, που ολοκληρώθηκε το 1808. Πρόκειται για μία από τις διασημότερες συμφωνίες του Μπετόβεν και για ένα από τα δημοφιλέστερα και συχνότερα ερμηνευόμενα έργα της κλασικής μουσικής.

Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 30, 22 και 15 € (γενική είσοδος) και 12 και 8 € (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) ξεκίνησε και γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:

● Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 - 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00) ● Την ticketservices.gr, από εδώ: https://bit.ly/3Fx2LkJ

● Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης

Το ΠΣΚΗ ενημερώνει το κοινό ότι για την συγκεκριμένη εκδήλωση ο χώρος λειτουργεί ως μεικτός, στο 50% της πληρότητάς του. Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο α) πιστοποιητικού εμβολιασμού ή β) πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο ή γ) αποτέλεσμα ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Κορωνοιού COVID-19 (rapid test) το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός 48 ωρών πριν την έναρξη της συναυλίας, όπως αυτά ορίζονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον COVID-19 (ΦΕΚ Β/4919/24.10.2021 ').

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της συναυλίας, καθώς και τα βιογραφικά των συντελεστών, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://bit.ly/3DsEsDz

· Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines

· Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines

· Επίσημοι Χορηγοί Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Karatarakis hotels & restaurants

· Επίσημος χορηγός χερσαίων μεταφορών: Union Coach Services

Video μπορείτε να πάρετε από εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=d1AbOn_ldkQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............