19 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

19 Νοεμβρίου 2021

19 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας

 19 Νοεμβρίου είναι η  Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας, καθιερώθηκε το 2001 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουαλέτας, που συγκεντρώνει στους κόλπους του πανεπιστημιακούς, υγιεινολόγους σχεδιαστές τουαλετών, οικολόγους και άλλους ειδικούς από συναφείς κλάδους.


Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Δημόσιας Τουαλέτας είναι η ενημέρωση του κοινού για το δικαίωμα του σε ένα καλύτερο περιβάλλον στις τουαλέτες και η διεκδίκηση του από τους ιδιοκτήτες των τουαλετών, αλλά και η υποχρέωσή του χρήστη να συνεισφέρει στη διατήρηση, την καθαριότητα και την υγιεινή τους.

IMG_2357

Παρότι στο δυτικό κόσμο κάτι τέτοιο θεωρείται πλέον περίπου αυτονόητο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική για δισεκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη και ιδιαίτερα δύσκολη για εκείνους που στοιβάζονται σε παραγκουπόλεις μεγάλων αστικών κέντρων του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάτι ανάλογο, αφού λίγοι γνωρίζουν για την ημέρα αυτή, ενώ οι περισσότερες πόλεις είτε δεν διαθέτουν δημόσιες τουαλέτες ή όπου υπάρχουν η κατάσταση τους δεν είναι και η καλύτερη.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............