Ο Γιάνης Βαρουφάκης και το «Αλλο Τώρα» στο Ηράκλειο - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

22 Νοεμβρίου 2021

Ο Γιάνης Βαρουφάκης και το «Αλλο Τώρα» στο Ηράκλειο

 Το νέο βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη, θα παρουσιαστεί στο Ηράκλειο σε μια εκδήλωση στην οποία σας προσκαλούν οι Εκδόσεις Πατάκη και το Βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ. την Τρίτη 23 Νοεμβρίου στο Καφέ Μαρίνα στις 7:30 μ.μ. σε μια παρουσίαση – συζήτηση για το βιβλίο ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΩΡΑ – Αντιμέτωποι μ’ ένα εναλλακτικό παρόν.



Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Μάριος Διονέλλης, ο συγγραφέας Κώστας Λουλουδάκης και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Συντονίζει η δημοσιογράφος Κορίνα Καφετζοπούλου

Θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα κατά της πανδημίας Covid 19

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Αν το 2008 είχαμε αφήσει τον καπιταλισμό να καταρρεύσει, θα μπορούσε να τον έχει αντικαταστήσει σήμερα µια αυθεντικά ελεύθερη και δίκαιη κοινωνία; Με τι θα έμοιαζε; Ποιοι θα την οικοδομούσαν;

Βρισκόμαστε στο 2025. Τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία, τρεις φίλοι τυχαία ανακαλύπτουν ότι το 2008 ο χωροχρόνος χωρίστηκε σε δύο τροχιές. Τη δική µας. Κι ένα Άλλο Τώρα, όπου τα γεγονότα του 2008 πήραν εντελώς διαφορετική τροπή, οδηγώντας σ’ έναν κόσμο αντίστοιχο µεν µε τον δικό µας, αλλά εντυπωσιακά εκδημοκρατισμένο. Χωρίς αφεντικά. Χωρίς τράπεζες. Χωρίς χρηματιστήρια. Χωρίς ψηφιακούς κολοσσούς. Χωρίς δισεκατομμυριούχους. Χωρίς κρατικό αυταρχισμό.

Οι τρεις φίλοι –η Αμερικανίδα Εύα, νεοφιλελεύθερη οικονομολόγος, η Αγγλίδα Άιρις, μαρξίστρια – φεμινίστρια και μονίμως αντιφρονούσα, και ο Κρητικός Κώστας, ιδιοφυΐα μηχανικός ψηφιακών τεχνολογιών που σιχαίνεται τη δύναμη της Big Tech– μελετούν µε ανοιχτό το στόμα την παγκόσμια τεχνο-εξέγερση του 2009-2013 που, στο Άλλο Τώρα, γέννησε τη διεθνή, µετακαπιταλιστική συγκυρία. Εξετάζουν μανιωδώς την παράλληλη κοινωνία όπου οι εταιρείες ανήκουν ισότιμα σ’ όλους τους εργαζόμενους, το βασικό εισόδημα καθώς κι ένα βασικό κληροδότημα είναι δικαιώματα κάθε ανθρώπου, η στέγη κοινωνικοποιείται και οι αγορές είναι περισσότερο ελεύθερες τώρα που ο καπιταλισμός πέθανε. Κάπου εκεί, όμως, οι τρεις φίλοι καλούνται να πάρουν µια σκληρή απόφαση που τους φέρνει μπροστά σε αμείλικτο δίλημμα.

Ρηξικέλευθο τόσο στη μορφή όσο και στο όραμά του, Το Άλλο Τώρα συνδυάζει την επιστημονική φαντασία και τον πλατωνικό διάλογο µε τη λογοτεχνία για να δείξει ότι υπάρχει εναλλακτική στον καπιταλισμό, ενώ ταυτόχρονα µας φέρνει αντιμέτωπους µε το μεγαλύτερο ερώτημα: Μέχρι πού είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε για να την κατακτήσουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............