“Όμορφος που ’ναι ο κόσμος” - Μια ιδιαίτερη μουσική πρόταση έρχεται στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

26 Μαΐου 2021

“Όμορφος που ’ναι ο κόσμος” - Μια ιδιαίτερη μουσική πρόταση έρχεται στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

 “Όμορφος που ’ναι ο κόσμος”

 
Μια ιδιαίτερη μουσική πρόταση έρχεται στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture


 
Πρόκειται για την παράσταση “Όμορφος που ’ναι ο κόσμος”, μια συρραφή λυρικών τραγουδιών του Γιάννη Κωνσταντινίδη και του Σπύρου Σαμάρα, γεμάτη από εικόνες της ελληνικής υπαίθρου, που παντρεύει την αυθεντικότητα της παράδοσης με το λόγιο μουσικό ύφος των συνθετών.
 
Η πηγαία μουσική δημιουργία του ελληνικού ιδιώματος συναντά την εκλέπτυνση που χαρακτηρίζει την κλασική μουσική της δύσης, δημιουργώντας έτσι ένα αισθητικό αποτέλεσμα συγκερασμού στοιχείων ίσως φαινομενικά ασύνδετων, που η τέχνη τα γονιμοποιεί για να γεννήσουν μια νέα οντότητα, ξεχωριστή και αληθινά γοητευτική στην σύνθετη απλότητά της. Χρώματα και εικόνες, το φως της μέρας με το σκοτάδι της νύχτας, η χαρά του έρωτα με τη θλίψη του θανάτου εναλλάσσονται, άλλες φορές ακολουθώντας το ρυθμό ενός καλαματιανού κι άλλες φορές τραγουδώντας ένα αργόσυρτο μοιρολόι.
 
Την online πρεμιέρα μπορείτε να παρακολουθήσετε την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 στις 21:15 στον παρακάτω σύνδεσμό https://youtu.be/UnX87vWHdx0 , ενώ μετά την πρώτη προβολή θα παραμείνει διαθέσιμη, on demand, στην ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»
 
Συντελεστές:
Διαμάντη (Αμάντα) Κριτσωτάκη (Σοπράνο)  • Γκίκας Μιχαήλος (Βαρύτονος) • Λίλυ Δάκα (Πιανίστα)
 
Παραγωγή: Δήμος Ηρακλείου -Αντιδημαρχία Πολιτισμού
Ψηφιακό Φεστιβάλ "Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............