ΠΣΚΗ - Καλοκαίρι 2021: Με το κοινό ξανά! Τέσσερις μοναδικές καλλιτεχνικές παραγωγές τον Ιούνιο από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

26 Μαΐου 2021

ΠΣΚΗ - Καλοκαίρι 2021: Με το κοινό ξανά! Τέσσερις μοναδικές καλλιτεχνικές παραγωγές τον Ιούνιο από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

 Τέσσερις μοναδικές καλλιτεχνικές παραγωγές τον Ιούνιο

από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώργος Γαλίτης και Θανάσης Κουρλαμπάς, Νένα Βενετσάνου, Κωνσταντίνος Καζάκος και Ιωάννα Γκαβάκου


Οι χώροι της τέχνης και του πολιτισμού αποκτούν ξανά ζωή και το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου δηλώνει δυναμικό παρών με μια νέα θεατρική παραγωγή αλλά και τρεις ακόμα μοναδικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, σε δυο εμβληματικούς χώρους του Ηρακλείου: Το κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» και το κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Καταξιωμένοι ερμηνευτές, ηθοποιοί και μουσικοί, καλλιτέχνες αγαπημένοι και με λαμπρή πορεία, υποδέχονται ξανά το κοινό με ασφάλεια και τη τήρηση όλων των μέτρων υγειονομικής προστασίας, όπως ορίζονται από τα σχετικά πρωτόκολλα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του μηνός Ιουνίου, αναλυτικά:

· Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Ιουνίου: Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», ώρα 21:30.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου παρουσιάζει τις μεγάλες επιτυχίες της αλλά δίνει έμφαση και στα πολύτιμα εκείνα τραγούδια που αποτελούν τη μουσική μας περιουσία, σε μία συναρπαστική συναυλία που θα μας ταξιδέψει και θα μας διασκεδάσει, σε πείσμα των καιρών. Μαζί της οι: Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου (κιθάρες, μπαγλαμάς), Άκης Κατσουπάκης (πιάνο, πλήκτρα), Άγης Παπαπαναγιώτου (μπουζούκι, μπάσο, φωνή), Τζώρτζης Μαυροειδής (τρομπέτα, μπάσο).

Ηχοληψία: Τάκης Σπυρόπουλος

Φωτισμοί: Νεκταρία Εμμανουηλίδου

Φροντιστής: Έφη Σαρβάνη

Παραγωγή: Μαρία Τσαντέ και Mαρίνα Μπουρδάρα

· Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Ιουνίου: "Ο θάνατος του Ιβάν Ίλιτς" του Leo Tolstoy στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», ώρα 21:30.

Η εταιρία θεατρικών παραγωγών «A PRIORI» παρουσιάζει τη φιλοσοφική νουβέλα του Λέοντος Τολστόι ‘’Ο θάνατος του Ιβάν Ίλιτς’’ και οι ηθοποιοί Γιώργος Γαλίτης και Θανάσης Κουρλαμπάς, ξετυλίγουν όλη την υποκριτική τους γκάμα επί σκηνής.

Συντελεστές:

Μετάφραση από τα ρωσικά: Παύλος Στεφάνου

Θεατρική διασκευή/Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Σκηνικά: Νίκος Κασαπάκης

Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Οικονόμου

Κίνηση: Χριστίνα Φωτεινάκη

Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα

Φωτογραφίες/Γραφιστική επιμέλεια: GRID FOX

· Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Ιουνίου: Νένα Βενετσάνου: Εποχές στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», ώρα 21:30.

Η ερμηνεύτρια και συνθέτης Νένα Βενετσάνου παρουσιάζει μία μουσική πανδαισία αναπολώντας τις σημαντικότερες στιγμές της μουσικής της πορείας. Μαζί της ο Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), ο Γιώργος Τοσικιάν (κλασσική κιθάρα), ο Σόλις Μπαρκής (κρουστά) και ο Δήμος Βουγιούκας (ακορντεόν).

· Πέμπτη 24, Παρασκευή 25 και Σάββατο 26 Ιουνίου: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης του Γιώργου Χριστοδούλου – ΝΕΑ παραγωγή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», ώρα 21:30.

Ένας διάλογος μεταξύ του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (Κωνσταντίνος Καζάκος) και της μητέρας του/μάνας Ελλάδας (Ιωάννα Γκαβάκου), με ιστορικό και κοινωνικό ενδιαφέρον, σε κείμενο του Γεώργιου Χριστοδούλου κατόπιν ιστορικής έρευνας, σκηνοθεσία της Γιώτας Κουνδουράκη, μουσική του Ραφαήλ Πυλαρινού, σκηνικά - κοστούμια της Πολυτίμης Μαχαίρα και βοηθό σκηνοθέτη τη Μαρία Χελιδώνη.

Η προπώληση εισιτηρίων για όλες τις εκδηλώσεις, θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.

Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN | A Star Alliance Member

Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου | ΠΣΚΗ

Ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. παρουσιάζουν το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού και τεχνών, καρπό μιας πολύχρονης και πολυπρόσωπης προσπάθειας, που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Κρήτης - και όχι μόνο! Περιηγηθείτε ηλεκτρονικά και δείτε όλους τους χώρους του ΠΣΚΣΗ, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.cccc.gr/gr/360.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............