Περιβαλλοντική δράση Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

26 Μαΐου 2021

Περιβαλλοντική δράση Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

 Καθώς περίπου το 70 % του πλανήτη μας είναι καλυμμένο από ωκεανούς, τα θαλάσσια απορρίμματα βρίσκονται σχεδόν παντού και ως επί το πλείστον δημιουργούνται από δραστηριότητες που εκτελούνται στην ξηρά. Στο πλαίσιο αντιμετώπισης αυτού του παγκόσμιου θαλάσσιου προβλήματος και με σκοπό την μείωση της ροής των απορριμμάτων στις θάλασσές μας, το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσουμε δράσεις είναι στην ξηρά.


Το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο ευρύτερων δράσεων και κοινωνικών ενεργειών του, διοργάνωσε με επιτυχία εθελοντικό καθαρισμό στις παραλίες του Αγίου Σπυρίδωνα και της Αγίας Μαρίνας στο Πόρτο Ράφτη, στις 19/5/21.

Στον καθαρισμό συμμετείχαν εκτός από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, του Λιμενικού Τμήματος Μαρκοπούλου και οι διακεκριμένοι αθλητές:

  • Ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ Αντώνης, Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα.

  • Ο Υποπλοίαρχος Λ.Σ. ΜΑΖΗΣ Δημήτρης, Ολυμπιονίκης στην υδατοσφαίριση, νέος προπονητής της ΑΕΚ.

  • Ο Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. ΒΛΑΧΟΣ Θοδωρής, πρώην πολυνίκης υδατοσφαιριστής και προπονητής της εθνικής ομάδας ανδρών υδατοσφαίρισης καθώς και του Ολυμπιακού.

  • Ο Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. ΔΑΝΔΟΛΟΣ Κωνσταντίνος, παγκόσμιος πρωταθλητής στην υδατοσφαίριση, προπονητής της εθνικής ενόπλων δυνάμεων.

  • Η Αρχικελευστής ΛΣ ΚΑΡΑΝΤΑΣΙΟΥ Βασιλική, Ολυμπιονίκης στο beach volley.

  • Διεθνής Διαιτητής Υδατοσφαίρισης Σημαιοφόρος ΛΣ ΜΠΟΥΔΡΑΜΗΣ Νικόλαος.

Στον καθαρισμό των ακτών συμμετείχαν στελέχη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαρκοπούλου, της τοπικής Πολιτικής Προστασίας και του Δασαρχείου. Επίσης συμμετείχαν: ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας, Ευάγγελος ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, η Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα, Λάουρα Γκύλζεν, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κωνσταντίνος ΑΛΛΑΓΙΑΝΝΗΣ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ευάγγελος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Παναγιώτης ΚΟΛΙΟΒΑΣΙΛΗΣ και ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου Χρήστος ΧΟΥΧΟΥΛΗΣ.

Την εν λόγω δράση συντόνισε το Γραφείο Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεργασία με το Α’ Λ/Τ Μαρκοπούλου του Κ.Λ. Ραφήνας και είχε ως σκοπό της τον καθαρισμό των ακτών αλλά και την ευαισθητοποίηση κυρίως της νέας γενιάς σε ένα άλλο είδος πολιτισμού, όπου η διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης σε συνδυασμό με την αθλητική δραστηριότητα αποτελεί προτεραιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............