Ο Εθισμός Των Παιδιών Στα Ηλεκτρονικά Παιχνίδια - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

06 Μαΐου 2021

Ο Εθισμός Των Παιδιών Στα Ηλεκτρονικά Παιχνίδια

 Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια μονοπωλούν το ενδιαφέρον των νέων. Έτσι, από το να είναι μία ψυχαγωγία, τείνουν να γίνουν ένα νέο είδος εθισμού στον σημερινό τρόπο ζωής.


Η εικόνα των παιδιών που επιστρέφουν ύστερα από τα υπαίθρια παιχνίδια τους, με λασπωμένα ρούχα και ματωμένα γόνατα, έχει αντικατασταθεί από την εικόνα των παιδιών με τα κουρασμένα μάτια, για ώρες κολλημένα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή.

2

Εντούτοις, η υπερβολική ενασχόληση με το νέο αυτό ελκυστικό κόσμο, συχνά, έχει δυσάρεστες συνέπειες. Οι ίδιοι οι χρήστες αποξενώνονται στον «ψηφιακό κόσμο», αγνοώντας ακόμη και τις στοιχειώδεις ανάγκες. Ένα σημαντικό ποσοστό της νεολαίας οδηγείται στον εθισμό, δημιουργώντας προβλήματα στους εαυτούς τους όπως επίσης και στις οικογένειές τους.
Παρά το γεγονός ότι ο εθισμός στο ηλεκτρονικό παιχνίδι δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα ως ασθένεια, αντιμετωπίζεται ως τέτοια σε ειδικά διαμορφωμένα κέντρα θεραπείας.

Το ντοκιμαντέρ «Δοκιμάστε ξανά» της σειράς ‘Υγεία στην Ευρώπη’, η οποία εστιάζει σε θέματα υγείας (περισσότερα στη σχετική ιστοσελίδα Health in Europe) ακολουθεί τρεις νέους, σε αντίστοιχες ευρωπαϊκές πόλεις – στη Γερμανία, Ολλανδία και Ελλάδα – κατά τη διάρκεια των προσπαθειών τους να αποτοξινωθούν από την υπερβολική χρήση του υπολογιστή. Μιλούν ανοιχτά για τις ιδιωτικές ιστορίες τους, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν να παίζουν στον υπολογιστή μέχρι την ολοκλήρωση της θεραπείας τους, κάνοντας μια νέα αρχή στον «πραγματικό κόσμο».

1

Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί παρέχουν πολύτιμες συμβουλές και αποκαλύπτουν πληροφορίες σχετικά με τα συμπτώματα και τις συνέπειες αυτής της σύγχρονης «ασθένειας».
Δείτε αυτό το ενδιαφέρον βίντεο (με αγγλικούς υπότιτλους) και διαβάστε το αυθεντικό κείμενο στο οποίο εμφανίζονται επίσης τα συγκλονιστικά σχόλια των Ελλήνων γονιών και του νέου από τη χώρα μας.

Πηγή: Health in Europe.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............