Στο 1ο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλευτικό Τουρνουά Σκακιού, χάλκινο μετάλλιο για τον Χάρη Μαμουλάκη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

06 Μαΐου 2021

Στο 1ο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλευτικό Τουρνουά Σκακιού, χάλκινο μετάλλιο για τον Χάρη Μαμουλάκη

 Με την ηλεκτρονική απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη, για την 3η θέση μεταξύ των μη Grand Maitr που έλαβαν μέρος στο European Parliamentary Friendship Online Chess Tournament, ολοκληρώθηκε η φάση των απονομών του 1ου Διαδικτυακού Τουρνουά Σκακιού Φιλίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 


Ο Χάρης Μαμουλάκης, Πρωταθλητής Ελλάδος με τα χρώματα του Ηράκλειο Ο.Α.Α. (1992 και 1993) και μοναδικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ισοβάθμησε στην 5η θέση της γενικής κατάταξης με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια GM Antoaneta Stefanova καταγράφοντας 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες σε 7 αγώνες. Οι 32 κορυφαίοι σκακιστές - Βουλευτές και Ευρωβουλευτές που έλαβαν μέρος στο Τουρνουά, κατάφεραν να διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών, ενώ η άψογη διοργάνωση έθεσε τις βάσεις για να γίνει θεσμός.Υπενθυμίζεται ότι στο Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Φιλίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έλαβαν μέρος οι Grand Maitre (GrandMaster) Loek Van Wely (Ολλανδία), Victor Bologan (Μολδαβία) και Antoaneta Stefanova (Βουλγαρία) και η WFM Daniela Movileanu (Ιταλία). Ο Χάρης Μαμουλάκης ήρθε ισόπαλος με την WFM Daniela Movileanu (Ιταλία)έχασε από τους Artak Manukian (Αρμενία) και Milan Brglez (Σλοβενία) και κέρδισε τους Karl Gauti Hjaltason (Ισλανδία), Viktors Valainis (Λετονία), Pall Magnusson (Ισλανδία) και Vaclav Klaus (Τσεχία).

Αξίζει να επισημανθεί ότι η συμμετοχή του Χάρη Μαμουλάκη έγινε από αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου που παραχωρήθηκε με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος και τον συνεχάρη για τη συμμετοχή του στο τουρνουά, σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσφέρει ένα θετικό παράδειγμα, ιδιαίτερα στα παιδιά και τους νέους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του ενδιαφέροντος για το σκάκι, ενός παιχνιδιού που καλλιεργεί τις πνευματικές και συναισθηματικές ικανότητες, αναπτύσσει τη στρατηγική σκέψη και ενισχύει τη μαθησιακή διαδικασία.

​ 


Η τελική κατάταξη, με τις νίκες κάθε σκακιστή:

 

1 GM Bologan, Victor 6

2 GM Van Wely, Loek 5½

3 Manukian, Artak 5

4 Shtepa, Sergey 5

5 Mamoulakis, Haralabos 4½

6 GM Stefanova, Antoaneta 4½

7 Hayrapetyan Mkhitar 4½

8 Garcia Del Blanco Iban 4½         

9 WFM Movileanu, Daniela 4½

10 Surplys, Giedrius 4

11 Sefcik, Marek 4

12 Davtyan Artur 4 

13 Batrincea Vlad 3½          

14 Klaus, Vaclav 3

15 Brglez, Milan 3   

16 Nielsson, Brynjar Thor 3           

17 Darau Ambrozie Irineu  3         

18 Lubinets Dmytro 3

19 Pasichnyi Oleksandr 3  

20 Magnusson, Pall 2½

21 Hjaltason, Karl Gauti 2½

22 Orlovs Vitaljis 2½

23 Liubota Dmytro 2

24 Zamboch, Roman 2

25 Ferjencik Mikulas 1

26 Valainis Viktors 0           

27 Kostiuk Dmytro 0

28 Smals Bart 0

29 Nehulevskyi Ihor 0

30 Ivanov Ivan 0

31 Sikkema Jeroen 0

32 Zuiev Maksym 0

 

Το τουρνουά μεταδόθηκε σε απ’ ευθείας μετάδοση μέσα από το κανάλι του European ChessTV στο YouTube, όπου και παραμένει αναρτημένο στη δ/νση: https://www.youtube.com/channel/UCLhDbfv_UTHB_zKu5u9nwcw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............