Στον Δήμαρχο Ηρακλείου ο Νίκος Ηγουμενίδης για το κτίριο του ΙΚΑ Αγίου Μηνά & την έκταση του «Νίκος Καζαντζάκης» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

15 Απριλίου 2021

Στον Δήμαρχο Ηρακλείου ο Νίκος Ηγουμενίδης για το κτίριο του ΙΚΑ Αγίου Μηνά & την έκταση του «Νίκος Καζαντζάκης»

 Η αξιοποίηση του κτιρίου του ΙΚΑ Αγίου Μηνά & η πρόταση για την  αξιοποίηση της έκτασης του Αεροδρομίου του Ηρακλείου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη και του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.


Αρχικά, ο βουλευτής Ηρακλείου ενημέρωσε αναλυτικά τον δήμαρχο για την τελευταία απάντηση στη Βουλή του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη που μαρτυρά την απόλυτη αδράνεια και απουσία σχεδίου από πλευράς Υπουργείου για την αξιοποίηση του κτιρίου. Κατά τη συζήτηση, τονίστηκαν οι επόμενες ενέργειες με την άμεση εμπλοκή και των υπηρεσιών του Δήμου με στόχο να αξιοποιηθεί το κτίριο για δημόσιες δομές υγείας.


Όπως τόνισε ο βουλευτής, ο οποίος παρέδωσε στον δήμαρχο τα πρακτικά της συζήτησης από την Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Υπουργός όχι απλώς δεν παρουσίασε κανένα σχέδιο ή ενέργεια όλο το τελευταίο διάστημα αλλά περιορίστηκε να επαναλάβει όσα είχε πει στην προηγούμενη απάντηση του στην ίδια ερώτηση τον Νοέμβριο του 2019, χωρίς να αναφέρει κάποια παρέμβαση, αναφέροντας στην Ολομέλεια στοιχεία που είναι γνωστά, όπως ότι …«το ακίνητο επί της οδού Αγίου Μηνά 11 είναι ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ πράγματι και στεγάζει τις υπηρεσίες του πρώτου τοπικού υποκαταστήματος μισθωτών Ηρακλείου».


Ο Νίκος Ηγουμενίδης επέμεινε ότι θα πρέπει να οργανωθούν οι επόμενες κινήσεις ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός για πανεπιστημιακού επιπέδου δομή υγείας, ενώ υπενθύμισε από την πλευρά του ότι «τον Απρίλιο του 2015 στο τραπέζι για την αξιοποίηση του κτιρίου –καταγράφεται και στον Τύπο της περιόδου- έπεφτε η πρόταση το ΙΚΑ του Αγίου Μηνά να γίνει εμπορικό κέντρο».


Αναφορικά με την πρόταση που τέθηκε σε διαβούλευση και περνά στην επόμενη φάση για την αξιοποίηση της έκτασης του Νίκος Καζαντζάκης ο Νίκος Ηγουμενίδης επεσήμανε ότι αποτελεί μια σοβαρή βάση συζήτησης για την εκπόνηση ενός ειδικού χωροταξικού της περιοχής του αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκη και για την εν γένει αξιοποίηση του παραπάνω αλλά και του ευρύτερου χώρου εφόσον συνδυάζει τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό με κυρίαρχο το πράσινο δίκτυο, το χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, την «διπλή ανάπλαση», την ανάδειξη του αγροτοδιατροφικού χαρακτήρα και του τομέα του πολιτισμού, αλλά και την ανάγκη για ελεύθερους  κοινόχρηστους χώρους σε θεματικούς τομείς.


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηρακλείου ενημέρωσε τον βουλευτή για πλευρές της μελέτης και τους επόμενους σχεδιασμούς, τα στάδια ολοκλήρωσης της μελέτης, καθώς και για την διεκδίκηση της σύνταξης από τον Δήμο του χωροταξικού για την περιοχή.


Ο Νίκος Ηγουμενίδης εξέφρασε τη στήριξη του σε μια τέτοια κατεύθυνση και τόνισε ότι σημασία θα έχει μια συντονισμένη προσπάθεια το επόμενο διάστημα στην υλοποίηση του σχεδιασμού με στόχο να είναι ορατά τα οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............