Μιλώντας για την ενδο-οικογενειακή βία & τις επιπτώσεις της στα παιδιά … Συζητάμε ότι … Στη Βία Η Σιωπή ΔΕΝ Είναι Χρυσός! - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

15 Απριλίου 2021

Μιλώντας για την ενδο-οικογενειακή βία & τις επιπτώσεις της στα παιδιά … Συζητάμε ότι … Στη Βία Η Σιωπή ΔΕΝ Είναι Χρυσός!

Διαδικτυακή Εκδήλωση διοργανώνει ο Φορέας μας, σε συνεργασία με την  Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου 8ης Ενότητας Ηρακλείου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης κ. Μπαγιάτη Ειρήνη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 και ώρα 18:45-20:45.

Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να συμμετέχουν  πατώντας στο linkhttps://minedu-primary.webex.com/meet/eimpag


 Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου 8ης Ενότητας Ηρακλείου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης κ. Μπαγιάτη Ειρήνη και ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου» προγραμματίζουν εκδήλωση αναφορικά με το θέμα της ενδο-οικογενειακής βίας.

Η βία που βασίζεται στο φύλο (έμφυλη) είναι η πιο ακραία έκφραση των άνισων σχέσεων μεταξύ των φύλων στην κοινωνία και μία από τις πιο ευρέως διαδεδομένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αν και σε δυσανάλογα ποσοστά η βία που βασίζεται στο φύλο επηρεάζει κυρίως τις γυναίκες και τα κορίτσια, επηρεάζει επίσης και τους άνδρες και τα αγόρια. Αυτές οι καταχρήσεις γίνονται σε σπίτια, σε σχολεία, σε χώρους εργασίας, σε κοινότητες, σε όλη τη χώρα και τον κόσμο.

Ωστόσο, η εκπαίδευση μπορεί να προσεγγίσει διαθεματικά και διεπιστημονικά τον προβληματισμό που αναφέρεται στην έμφυλη διάσταση της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών, στην διαπαιδαγώγηση των κοριτσιών και των αγοριών σε θέματα διάκρισης λόγω του φύλου, στην ισότητα ανδρών και γυναικών στις επιλογές ζωής, στην αυτοδιάθεση ανεξαρτήτως φύλου, στις ίσες ευκαιρίες για εκπαίδευση αλλά και σε θέματα που σχετίζονται με τις έμφυλες μορφές του εκφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον.

Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου», που δραστηριοποιείται στο φαινόμενο της κακοποίησης εδώ και 20 χρόνια, υποστηρίζει ότι η καλύτερη αντιμετώπιση της είναι η πρόληψη και η ενημέρωση. Η γνώση και η προσοχή. Η παρατήρηση και ο διάλογος.

Την εκδήλωση θα προλογίσει η πρ. βουλευτής & νομάρχης Ηρακλείου, μέλος Επιτροπής Ισότητας της Κ.Ε.Δ Ελλάδας κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ (link): https://minedu-primary.webex.com/meet/eimpag

Μιλώντας για την ενδο-οικογενειακή βία & τις επιπτώσεις της στα παιδιά … Συζητάμε ότι … Στη Βία Η Σιωπή ΔΕΝ Είναι Χρυσός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............