«Παράταση και αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών στις Δ.Ο.Υ. και στα Ελεγκτικά Κέντρα» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

15 Απριλίου 2021

«Παράταση και αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών στις Δ.Ο.Υ. και στα Ελεγκτικά Κέντρα»

 Από διαμαρτυρίες επιχειρηματιών ενημερωθήκαμε ότι, παρά την Απόφαση «Α.1200/2020», η οποία προβλέπει παράταση και αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών στις Δ.Ο.Υ. και στα Ελεγκτικά Κέντρα, που δεν τελούσαν σε καθεστώς ρύθμισης, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού, οι Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα ζητούν άμεση εξόφληση των παραπάνω εκτός ρύθμισης οφειλών, προκειμένου να χορηγήσουν φορολογική ενημερότητα. 


Οι οφειλές αυτές αφορούν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, που ανήκουν στους πληττόμενους από τα ως άνω μέτρα κλάδους και η αναστολή είσπραξης των οφειλών αυτών αφορά στο χρονικό διάστημα έως 30/04/2021. Σημειωτέον ότι, τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία έχουν διογκωθεί, καθώς, λόγω της κρίσης, δεν εξυπηρετούνται, ούτε οι υποχρεώσεις που βρίσκονται σε αναστολή είσπραξης λόγω της παραπάνω Απόφασης, αλλά ούτε και τα χρέη που τελούν σε καθεστώς ρύθμισης, με αποτέλεσμα, πλήθος επιχειρηματιών να έχουν χάσει προηγούμενες, ευνοϊκές, ρυθμίσεις των 120 δόσεων.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να λάβετε υπόψη σας τις ως άνω δίκαιες διαμαρτυρίες των επιχειρηματιών, θεσπίζοντας νέα ρύθμιση οφειλών 120 δόσεων για τις παραπάνω αναφερόμενες βεβαιωμένες οφειλές στις Δ.Ο.Υ. και στα Ελεγκτικά Κέντρα, προς διευκόλυνση των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημική κρίση του κορωνοϊού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............