Δωρεάν προβολές και τον Μάϊο από το κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου! Δείτε το πρόγραμμα! - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

28 Απριλίου 2021

Δωρεάν προβολές και τον Μάϊο από το κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου! Δείτε το πρόγραμμα!

 

Έπειτα από μια μικρή ανάπαυλα, λόγω της Μεγάλης Βδομάδας, το κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου,  Heraklion Arts and Culture, θα συνεχίσει να εκπέμπει όμορφες προτάσεις και να μας κρατάει συντροφιά και τον Μάιο με νέες online πρεμιέρες κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 21:15!   Οι παραγωγές που έχουν πραγματοποιηθεί αποκλειστικά για το ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηράκλειου στα πλαίσια των ψηφιακών φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» και «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2020,  προσφέρονται δωρεάν στο κοινό και μετά την πρεμιέρα τους παραμένουν διαθέσιμες On Demand στη ζώνη θέασης τους.

 
Καλές Θεάσεις

Δευτέρα 3 Μαΐου 2021 στις 21:15

Συναυλία Τζαζ με το σχήμα DIMI-trio
Με αφετηρία τους την παράδοση της αμερικανικής τζαζ, οι τρεις μουσικοί του σχήματος, δημιουργούν τον δικό τους ήχο προσθέτοντας μια γεύση της ελληνικής τους καταγωγής.  Ποια είναι τα κοινά σημεία των Haruki Murakami, Μάνου Χατζιδάκι, Arnold Schoenberg, Gordon Jenkins, Charlie Haden και Miles Davis; Ας αφήσουμε τη μουσική να μιλήσει από μόνη της.
Μουσική Παραγωγή: Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»
Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 στις 21:15

Ομάδα Ma "Song of Myself, v.2"
Κινηματογραφική ανασύνθεση του χοροθεατρικού έργου Song of Myself, εμπνευσμένο από το ομώνυμο, εμβληματικό ποίημα του Walt Whitman, ‘Το Τραγούδι του Εαυτού μου’- ένα ποίημα σταθμό για την αμερικάνικη γραμματεία, που υμνεί τη ζωή, την ύπαρξη και τις ανθρώπινες εμπειρίες.
Χοροθεατρική Παραγωγή: Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»
Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 στις 21:15

Ο Γιώργης Μανωλάκης συνομιλεί με τα βουνά της Κρήτης
Ο Γιώργης Μανωλάκης είναι ένας από τους πλέον καταξιωμένους δεξιοτέχνες του κρητικού λαούτου και εκπρόσωπος της κρητικής μουσικής παράδοσης στον κόσμο. Στην παράσταση αυτή, επιστρέφει στα πατρογονικά του και δίνει ένα ρεσιτάλ solo λαούτο – φωνή πλαισιωμένος από τις Λασιθιώτικες κορφές και τα Αστερούσια.
Μουσική Παραγωγή: Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»
Τετάρτη 12  Μαΐου 2021  στις 21:15

ΆΗΣΙΣ «Πνοή του ανέμου»
Το μουσικό σχήμα Άησις έχει βασικό κορμό τρεις μουσικούς από την Κρήτη που γράφουν την δική τους μουσική, εμπνευσμένη από την πλούσια μουσική παράδοση του τόπου τους και την ποικιλία των μουσικών ακουσμάτων που μπορεί να έχει ένας σύγχρονος μουσικός που ζει στην πόλη.
Μουσική Παραγωγή: Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»
Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 στις 21:15 

Daulute Trio live
Οι Daulute εμπνευσμένοι από μελωδίες και ρυθμούς της Κρήτης και του Αιγαίου, εστιάζουν στη μουσική πράξη με αντισυμβατικό χαρακτήρα ώστε η κάθε τους εμφάνιση να αποτελεί μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία. Μέσα από αυτοσχεδιασμούς, πειραματισμούς και σολιστική διάθεση παρουσιάζουν μια ξεχωριστή πρόταση για την ερμηνεία της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.
Μουσική Παραγωγή: Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»
Τετάρτη 19 Μαΐου 2021 21:15 

Μάνος Μπαστάκης -Αγιογράφος
Ο αγιογράφος Μάνος Μπαστάκης μας ξεναγεί σΤο Κέλι του και μας μιλάει για τη δική του αποτύπωση στην τέχνη της αγιογραφίας.
Ξενάγηση: Ζώνη θέασης  «Το κελί του Καλλιτέχνη»
Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 στις 21:15 

Pusle.Live
Το βραβευμένο alternative rock συγκροτήμα «pulse.» μας παρουσιάζει ένα δείγμα από τη 16χρονη πορεία του, με πρωτότυπα κομμάτια που ξεδιπλώνουν δεξιοτεχνικές ηλεκτρικές κιθάρες, γλυκές μελωδίες, ατμοσφαιρικά φωνητικά και έναν καθαρόαιμο rock ήχο. Το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό!
Μουσική Παραγωγή: Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»
Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 21:15 

Όμορφος που ’ναι ο κόσμος
Μια συρραφή λυρικών τραγουδιών του Γιάννη Κωνσταντινίδη και του Σπύρου Σαμάρα, γεμάτη από εικόνες της ελληνικής υπαίθρου, που παντρεύει την αυθεντικότητα της παράδοσης με το λόγιο μουσικό ύφος των συνθετών.
Μουσική Παραγωγή: Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»
Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 στις 21:15 

Μεσόγειος Έρημος
Πρόκειται για την πρώτη διαδικτυακή εμφάνιση του συνόλου «Pian -είστε» αποτελούμενο από τους Καθηγητές Πιάνου του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου, οι οποίοι ερμηνεύουν αποσπάσματα, από τον ομώνυμο κύκλο «Μεσόγειος Έρημος» έργων για πιάνο και τσέμπαλο του Κρητικό συνθέτη και Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργου Κουμεντάκη.
Μουσική Παραγωγή: Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............