«Εικόνες ντροπής στο φαράγγι Σπίνας και Καντάνου Κρήτης» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

28 Απριλίου 2021

«Εικόνες ντροπής στο φαράγγι Σπίνας και Καντάνου Κρήτης»

 Εικόνες ντροπής καταγράφονται, κατά μήκος όλης σχεδόν της διαδρομής του παλαιού αμαξωτού δρόμου, παράπλευρα του φαραγγιού Σπίνας και Καντάνου. Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες δεκάδων ευαισθητοποιημένων πολιτών, αναφορικά με την ανάγκη απομάκρυνσης πετρών από το εκεί υπάρχον λιθόκτιστο προστατευτικό τοιχίο. 


Παράλληλα, όμως, διαπιστώνεται και καταγγέλλεται ότι, κάποιοι τείνουν να μετατρέψουν το άνω ιστορικό φαράγγι σε τόπο απόρριψης στερεών απορριμμάτων. Το φαράγγι της Κανδάνου αποτελεί ένα μέρος εξαιρετικής φυσιολατρικής και ιστορικής σημασίας, το οποίο κινδυνεύει να υποβαθμιστεί από τις απερίσκεπτες ενέργειες πολιτών και επισκεπτών. Εκτός από την ιστορική σημασία του, το φαράγγι έχει και μεγάλη οικολογική αξία, καθώς, είναι πνιγμένο στα κυπαρίσσια και στην πυκνή βλάστηση. 

Επίσης, μέσα στο φαράγγι σώζεται ακόμη ο υπέροχος αμαξιτός δρόμος, που κατασκευάστηκε από τους κατοίκους της περιοχής για να έρθουν σε επαφή με τα Χανιά. Ο δρόμος αποτελεί εξαίσιο δείγμα προβιομηχανικής κατασκευής (τέλος 1920).

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου να προστατέψετε και αποκαταστήσετε το εξαιρετικής σημασίας από φυσιολατρική και ιστορική άποψη φαράγγι του Καντάνου της Κρήτης, καθώς, κινδυνεύει να υποβαθμιστεί και να απαξιωθεί από τις απερίσκεπτες ενέργειες πολιτών και επισκεπτών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............