239.750€ στο Δήμο Μαλεβιζίου για υποδομές ΑμεΑ στις παραλίες Αμμουδάρα, Λυγαριά, Παλαιόκαστρο & Αγία Πελαγία! Πράσινο φως από το ΕΣΠΑ στην πρόταση του Δήμου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

28 Απριλίου 2021

239.750€ στο Δήμο Μαλεβιζίου για υποδομές ΑμεΑ στις παραλίες Αμμουδάρα, Λυγαριά, Παλαιόκαστρο & Αγία Πελαγία! Πράσινο φως από το ΕΣΠΑ στην πρόταση του Δήμου

 Η πρόταση του Δήμου Μαλεβιζίου για τη δημιουργία προσβάσιμων, ολοκληρωμένων θαλάσσιων προορισμών εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με το ποσό των 239.750,00€. Η ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου είχε υποβληθεί στο ανταγωνιστικό επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία». Έχοντας πλέον λάβει θετική αξιολόγηση και χρηματοδότηση ο Δήμος Μαλεβιζίου θα προχωρήσει στη δημιουργία κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα σε τέσσερις θέσεις ακτών κολύμβησης. Συγκεκριμένα οι υποδομές θα τοποθετηθούν στις παραλίες Αμμουδάρα (Βαγιά), Παλαιόκαστρο, Λυγαριά και Αγία Πελαγία (Λίμνη).


Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας: «Αμμουδάρα (Βαγιά), Λυγαριά, Παλαιόκαστρο & Αγία Πελαγία (Λίμνη) γίνονται ακτές προσβάσιμες για όλους! Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η πρότασή μας για τη δημιουργία προσβάσιμων, ολοκληρωμένων θαλάσσιων προορισμών. Με 239.750€ τοποθετούμε σε κάθε σημείο παρέμβασης:

·         Διατάξεις αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα.

·         Διαδρόμους σύνδεσης που διευκολύνουν την κίνηση των ατόμων με αναπηρικό τροχοκάθισμα.

·         Αποδυτήρια

·         Ενημερωτικές πινακίδες – Σήμανση.

·         Τηλεμετρίες

·         Συναγερμούς

·         Χώρους Σκίασης σε Λυγαριά και Αγία Πελαγία (Λίμνη)

Ο σεβασμός στα δικαιώματα των συνανθρώπων μας είναι πολιτισμός. Κι είναι πραγματικός όταν εκφράζεται με πράξεις. Αυτή είναι η καθημερινή μας προσπάθεια στο Δήμο Μαλεβιζίου. Συγχαρητήρια στον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πετούση και την Πόπη Δασκαλάκη»!

Οι σχεδιαζόμενες υποδομές διαθέτουν όλες τις κατάλληλες προδιαγραφές, ώστε ο επισκέπτης ΑμεΑ να μη συναντά εμπόδια που σχετίζονται με την διαρρύθμιση και χρήση των κοινόχρηστων χώρων. Επιπλέον, η σωστή και ακριβής τοποθέτηση του εξοπλισμού στους χώρους της παραλίας διασφαλίζει την ολοκληρωμένη προσαρμογή ενός τέτοιου χώρου. Όλες οι κατασκευές προδιαγράφονται ελαφριές, μη μόνιμες, κατασκευασμένες από κατάλληλα υλικά που δεν αλλοιώνουν το περιβάλλον και παρέχουν ευκολία τόσο στην εγκατάσταση, όσο και στην απεγκατάσταση, μεταφορά και αποθήκευσή τους την χειμερινή περίοδο. Επιπλέον, ο εξοπλισμός στο σύνολό του, φέρει τα κατάλληλα πιστοποιητικά ασφαλούς λειτουργίας και συμβατότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............