Απάνθρωπος «εμφύλιος» στην αθλητική κοινότητα των νεφροπαθών & μεταμοσχευμένων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

02 Απριλίου 2021

Απάνθρωπος «εμφύλιος» στην αθλητική κοινότητα των νεφροπαθών & μεταμοσχευμένων

 Ο αθλητισμός θα έπρεπε να ενώνει. Να κάνει μία γροθιά τους ανθρώπους, να καλλιεργεί αρχές και αξίες.

Πάντως, το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει στον χώρο των νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων, όπως καταγγέλλουν στο zougla.gr αθλητές του ΣΑΝ.



Ο Σύλλογος Αθλούμενων Νεφροπαθών ιδρύθηκε το 1998 και είναι από τους πρώτους συλλόγους στην ευαίσθητη αυτή ομάδα ανθρώπων. Μάλιστα οι αθλητές του έχουν χαρίσει στη χώρα μας ουκ ολίγες διακρίσεις και μετάλλια σε αγώνες του εξωτερικού.

Με καταγγελία τους στο zougla.gr ο πρόεδρος του ΣΑΝ, Αντώνης Χατζησάββας, ο ταμίας του, Ιωάννης Μανίκας, και ο αθλητής του συλλόγου, Μάριος Μαρκόπουλος, κάνουν λόγο για απομόνωση και εκφοβισμό των ίδιων και κατ’ επέκταση και της ομάδας από την πλευρά της Ομοσπονδίας τ



ους, της ΑΟΜΝ (Αθλητική Ομοσπονδία Μεταμοσχευμένων & Νεφροπαθών), που μετράει τέσσερα χρόνια ζωής.

Οι λόγοι που έχει συμβεί αυτό είναι ασήμαντοι. Όπως ισχυρίζονται, όλα ξεκίνησαν το 2018.

Συγκεκριμένα στις 7 Δεκεμβρίου εκείνης της χρονιάς οι τρεις αθλητές διεγράφησαν από το Μητρώο Αθλητών της Ομοσπονδίας, για την οποία αναφέρουν παράλληλα ότι απέκτησε ειδική αθλητική αναγνώριση με έναν ανορθόδοξο τρόπο,κάνοντας λόγο ότι λειτουργεί παράνομα.

Κι αυτό συνέβη καθώς, όπως καταγγέλλουν στο zougla.gr, τόλμησαν και ευχαρίστησαν στον λογαριασμό τους στο Facebook για τα μετάλλια που κατέκτησαν στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στο Κάλιαρι το 2018 ένα πρόσωπο που δεν ήταν της αρεσκείας των κ.κ. Αρκά και Αναχουρλή, οι σύζυγοι των οποίων βρίσκονται στη διοίκηση της Ομοσπονδίας (η κα. Δήμητρα Αρκά είναι η πρόεδρος της ΑΟΜΝ και η κα Χαρίκλεια Φωτοπούλου, σύζυγος του κ. Αναχουρλή, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος του ΣΑΝ, είναι γενική γραμματέας της), και επίσης ο Αντώνης Χατζησάββας δεν διέμεινε στο ξενοδοχείο της αποστολής ενώ είχε ενημερώσει σχετικά τους ιθύνοντες της ΑΟΜΝ (είναι περιτοναϊκός ασθενής).

Τα δύο αυτά περιστατικά, όπως αναφέρουν στην καταγγελία τους στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, σε συνδυασμό με την κριτική που έχουν ασκήσει στην Ομοσπονδία στάθηκαν αφορμή να μπουν στο «στόχαστρο» της ΑΟΜΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............