Έργα των παιδιών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

02 Απριλίου 2021

Έργα των παιδιών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

 Στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, γενέθλια ημέρα του διάσημου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνει τη δική της, διαφορετική λόγω της πανδημίας COVID-19, δράση που θα δώσει στους μαθητές την δυνατότητα να δημιουργήσουν και να εκφραστούν.


Λόγω των συνθηκών της πανδημίας, δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν δράσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου με τους μαθητές στους χώρους της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, όπως γινόταν τα προηγούμενα έτη. 

Με αφορμή ωστόσο το μήνυμα και την αφίσα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2021 μπορεί κάθε εκπαιδευτικός, ηλεκτρονικά, να συλλέξει ζωγραφικά έργα των παιδιών, ποιήματα ή τις σκέψεις τους, εμπνευσμένες από το παραπάνω μήνυμα. Μπορεί επίσης να φιλοτεχνηθεί από κάθε τμήμα ή κάθε σχολείο μια αφίσα, όταν επιτραπεί η επιστροφή των παιδιών στις τάξεις τους.

Τα έργα αυτά μπορούν να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης vikelaia@heraklion.gr με τίτλο μηνύματος ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, κατά τη διάρκεια του έτους και μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021. Τα δέκα καλύτερα ζωγραφικά έργα ή αφίσες, που θα συμπεριλαμβάνουν και το παραπάνω μήνυμα, μέρος του μηνύματος ή μήνυμα που θα εμπνευστούν τα ίδια τα παιδιά, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης καθ’όλη τη διάρκεια του επόμενου έτους και θα βραβευτούν με μια σειρά εκπαιδευτικών παραμυθιών έκδοσης του Δήμου Ηρακλείου ή άλλων επιλεγμένων βιβλίων, για τον εμπλουτισμό των σχολικών τους βιβλιοθηκών.

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων της «ΒΔΒ» Κατερίνα Φραγκάκη (email: fragkaki-k@heraklion.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............