Οδηγός επιβίωσης στη νέα καραντίνα - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Φεβρουαρίου 2021

Οδηγός επιβίωσης στη νέα καραντίνα

 Επιβολή αυστηρότερου lockdown, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από αύριο Πέμπτη έως τις 28 Φεβρουαρίου, ανήγγειλε ο πρωθυπουργός για την Αττική. Αυτή η απόφαση λήφθηκε έπειτα από εισήγηση της επιτροπής επιδημιολόγων. Το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι θα εισηγηθεί ο ίδιος πιο αυστηρά μέτρα καθώς οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας.


Δεδομένου ότι το ΕΣΥ δέχεται απεριόριστη πίεση με τις τελευταίες ημέρες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω κορωνοϊού είναι περισσότερες από τις εξαγωγές, οι ειδικοί προτείνουν ένα γενικό lockdown αυτή τη στιγμή προκειμένου να περιοριστεί η πανδημία.

Άλλωστε οι εκατοντάδες μεταλλάξεις που έχουν εντοπιστεί έως τώρα επιβεβαιώνουν την έξαρση του ιού. Οι επιδημιολόγοι ποντάρουν στους εμβολιασμούς, που ήδη εντός Φεβρουαρίου κλείνουν τα ραντεβού οι 60-64 και 65-79 ετών. Όπως είπε κατά το χθεσινό διάγγελμα ο πρωθυπουργός, «είμαστε από τους πρώτους στην Ευρώπη σε ρυθμούς (αναφορικά με τον εμβολιασμό). Σε λίγο θα έχουν εμβολιαστεί 500.000 στη χώρα μας...».

Αναστέλλεται το λιανεμπόριο - Κλείνουν όλες οι σχολικές βαθμίδες

Η εξέλιξη αυτή όμως σημαίνει ότι αναστέλλεται η λειτουργία κάθε μορφής λιανεμπορίου, ενώ την ίδια ώρα κλείνουν όλα τα σχολεία και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως. Μόνο η ειδική αγωγή θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία, όπως συμβαίνει όλο αυτό το διάστημα. Έτσι, λοιπόν, από την Πέμπτη, θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία η εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ για τους μαθητές του Δημοτικού. Επίσης θα τεθεί σε ισχύ εκ νέου η άδεια ειδικού σκοπού. Οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων θα κάνουν μάθημα με τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες, ενώ τα Δημοτικά θα λειτουργούν το μεσημέρι.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Θα ξεκινά στις 21:00 τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα από τις 18:00 για την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική. Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν τις καθημερινές έως τις 20:00 και μέχρι τις 17:00 τα Σαββατοκύριακα.

Εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά τα φαρμακεία και τα βενζινάδικα, καθώς και μίνι μάρκετ, φούρνοι, μανάβικα, κρεοπωλεία, συνεργεία αυτοκινήτων, περίπτερα, επισκευές κινητών και pet shop. Οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν με το 50% της δυναμικότητάς τους.

Οι επιχειρήσεις εστίασης και τα καφέ θα λειτουργούν με delivery και take away.

Υπενθυμίζεται ότι και αυτή τη φορά δεν επιτρέπεται η πώληση παιχνιδιών, υποδημάτων, ρούχων, ηλεκτρικών συσκευών στα σούπερ μάρκετ.

Σχετικά με την ατομική άσκηση, πλέον απαγορεύεται η μετακίνηση σε άλλη περιοχή. Δηλαδή η έξοδος για ατομική άσκηση (δηλαδή το SMS 6 στο 13033) θα γίνεται μόνο κοντά στον τόπο της κατοικίας, χωρίς τη χρήση οχήματος.

Πώς θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια

Προσωρινά κλειστά θα παραμείνουν, με ορισμένες εξαιρέσεις -σύμφωνα πάντα με τις διαθέσιμες πληροφορίες-, τα Ποινικά και Πολιτικά δικαστήρια, οι Εισαγγελίες της Αττικής και ο Άρειος Πάγος, από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου έως την 28η Φεβρουαρίου. Θα πραγματοποιούνται συγκεκριμένες δίκες για αυτόφωρα πλημμελήματα, ποινικά, λόγω κινδύνου παραγραφής των αδικημάτων, που έχει ως αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να αποφυλακίζονται.

Στις 12:00 η ενημέρωση από τον Χαρδαλιά

Σχετικά με τη λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην Αττική από Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα εξειδικεύσει τα μέτρα προς εφαρμογή σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στις 12:00, από το κτήριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας.

Κατά την ενημέρωση από τον υφυπουργό, ανακοινώσεις θα κάνουν επίσης ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η γενική γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη, καθώς και ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.

ΠΗΓΗ www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............