Πολικό ψύχος 7 ημερών εν όψει -Χιόνια και στις πόλεις, θερμοκρασίες έως -18 - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Φεβρουαρίου 2021

Πολικό ψύχος 7 ημερών εν όψει -Χιόνια και στις πόλεις, θερμοκρασίες έως -18

 Ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, δήλωσε νωρίτερα στο iefimerida ότι από την Παρασκευή «κατεβαίνουν ψυχρές αέριες μάζες στην περιοχή μας, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι στρέφονται σε βοριάδες και είναι σχεδόν σίγουρο ότι από το Σάββατο μέχρι και την Τρίτη θα έχουμε μια ψυχρή εισβολή στη χώρα μας».


Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, «η ψυχρή εισβολή θα είναι αρκετά έντονη και με διάρκεια. Θα πρέπει όμως να περιμένουμε δύο ημέρες ακόμη για να δούμε πόσο νότια θα κατέβουν οι ψυχρές μάζες και πόσο έντονη θα είναι. Τα στοιχεία δείχνουν ότι σίγουρα θα χιονίσει στα βουνά, πιθανώς και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Αναμένουμε χιόνια σε Ηπειρο, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, σε ένα κομμάτι της Ανατολικής Στερεάς και ίσως και στην Αττική», τονίζει ο Κώστας Λαγουβάρδος.

Την ίδια στιγμή, ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης υποστήριξε ότι πρόκειται για μια πολύ ισχυρή ψυχρή εισβολή, που προκαλείται από ένα «ατμοσφαιρικό βουνό που θα υψωθεί στην κεντρική και δυτική Ευρώπη και θα συνδυαστεί με ένα βαρομετρικό χαμηλό στα βορειοανατολικά τμήματα».


Αυτή η διεργασία, πρόσθεσε, «θα ωθήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες προς τη χώρα μας. Καθώς θα αλληλεπιδράσουν αυτές οι αέριες μάζες με τα νερά της Μεσογείου θα δώσουν ένα πολύ ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από την Παρασκευή και μετά».


Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Θα χιονίσει ακόμα και μέσα σε μεγάλες πόλεις, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε τον υδράργυρο να κατρακυκλά στους -15 και -18 βαθμούς στη βορειοδυτική Ελλάδα. Υποχώρηση του πολικού ψύχους αναμένουμε από το επόμενο Σαββατοκύριακο».

Πηγή: iefimerida.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............