Πινόκιο - Παράσταση μαριονέτας από το Θέατρο Μαριονέτας “Γκότση” στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

06 Φεβρουαρίου 2021

Πινόκιο - Παράσταση μαριονέτας από το Θέατρο Μαριονέτας “Γκότση” στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

   Διαδικτυακά με την Τέχνη

Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00

Πινόκιο

Παράσταση μαριονέτας από το Θέατρο Μαριονέτας “Γκότση”

στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Με τον ‘’Πινόκιο’’, μια παράσταση μαριονέτας για όλη την οικογένεια από το Θέατρο Μαριονέτας “Γκότση”, με τις φωνές των Θ. Τσαλταμπάση, Σ. Τσούνη, Ν. Αναστασόπουλου, Μ. Νομικού, Π. Μωυσιάδου, Α. Σταυρόπουλου και Θ. Γκότση, ενταγμένη στον Κύκλο | Παιδικό Θέατρο, συνεχίζονται σήμερα Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, στις 19:00, οι Live Streaming προβολές από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΚΗ https://www.cccc.gr/gr/live-streaming.


Ο Τζεπέτο, ένας άνθρωπος μόνος στη ζωή, μην έχοντας την τύχη να αποκτήσει ένα δικό του παιδί, φτιάχνει μια ξύλινη μαριονέτα για να του κρατά συντροφιά. Θέλοντας να τον κάνει χαρούμενο, μια καλή νεράιδα δίνει ζωή στην ξύλινη κούκλα. Με έκπληξη και με χαρά μεγάλη, ο Τζεπέτο βαφτίζει το …παιδί του, Πινόκιο! Ο μικρός Πινόκιο είναι ένα παιδί με δίψα για να γνωρίσει τη ζωή, αλλά και με μεγάλη αφέλεια στους κινδύνους που κρύβονται…

Χειροποίητες μαριονέτες, φανταστικά κοστούμια, πλούσια σκηνικά, άφθονο γέλιο και πολλά κρυφά και φανερά μηνύματα σε μία παράσταση μαριονέτας για μικρούς και μεγαλύτερους θεατές από το Θέατρο Μαριονέτας “Γκότση”!

Θεατρική απόδοση: Νίκος Γκότσης

Στίχοι: Λίλιαν Τσέρτου

Μουσική: Άκης Φλωρεντής

Σκηνοθεσία: Θανάσης Γκότσης

Επιμέλεια κειμένου: Παναγιώτα Μωυσιάδου

Μακιγιάζ: Μίνα Μαυρομάτη

Κοστούμια: Ειρήνη Γκότση

Σκηνικά: Τάκης Αγραπιδάκης

Κατασκευή μαριονετών: Νίκος και Θανάσης Γκότσης

Τις φωνές του χάρισαν οι ηθοποιοί: Θανάσης Τσαλταμπάσης (Πινόκιο), Σόλων Τσούνης (γρύλλος), Νικήτας Αναστασόπουλος (Τζεπέτο), Μαρίλια Νομικού, Παναγιώτα Μωυσιάδου, Άγγελος Σταυρόπουλος, Θανάσης Γκότσης.

Η ηχογράφηση έγινε στο In Vitro Studio.

Βιογραφικά ερμηνευτών

Θέατρο Μαριονέτας “Γκότση”

Το Θέατρο Μαριονέτας “Γκότση” ιδρύθηκε το 1978 από τον Νίκο Γκότση. Ο Νίκος Γκότσης το 1957, σε ηλικία μόλις 16 ετών, εργάστηκε ως χειριστής μαριονέτας σε περιοδεύoντα θίασο για μια δεκαετία. Την περίοδο της χούντας ασχολήθηκε με άλλες εργασίες, η αγάπη του όμως για τη μαριονέτα τον οδήγησε το 1978 στην ίδρυση του θεάτρου με σκοπό τη διάδοση και την ανάπτυξη της τέχνης της μαριονέτας στο ευρύ κοινό. Έκανε περιοδείες σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας με εξαιρετική επιτυχία, ανεβάζοντας έργα για παιδιά και μεγάλους.

Ο Θανάσης Ν. Γκότσης από μικρός ακολουθούσε τις παραστάσεις και τις περιοδείες του θιάσου και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την τέχνη της μαριονέτας από την ηλικία των 8 χρόνων. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει συμμετάσχει στην παραγωγή όλων των έργων του θιάσου και της κατασκευής των μαριονετών συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση με αμείωτο ενδιαφέρον και εξαιρετική αφοσίωση.

Από την ημέρα της ίδρυσης του Θεάτρου, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της τέχνης της μαριονέτας στην Ελλάδα, καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες πραγματοποιώντας έρευνες για την πιο άρτια κατασκευή της μαριονέτας και τη διάδοσή της ως ελληνικό γέννημα θρέμμα από το 500 π.Χ. (Αγάλματα Νευρόσπαστα).

Από το 1978 έως και σήμερα έχουν “ανέβει” επτά έργα για παιδιά και έξι έργα για ενήλικες: «Το κυνήγι του θησαυρού» (1979), «Ο πύραυλος του Αφελάκη» (1981), «Η Ειρήνη και το λευκό περιστέρι» (1984), «Ο Νεροκολοκύθας & ο Αγριοαγκυνάρας» (1985), «Ένα τρελό-τρελό κουκλοπανηγύρι» (1987), «Το μαγικό κουτί του Αλαντίν» (1991), «Ταξίδι στη φανταστική Ατλαντίδα» (1993), «ο Θαυματοποιός» (1995), «Χρυσομαλλούσα η γοργόνα» (1997), «Ιστορίες του δάσους» (2000), «Πινόκιο» (2003), «Πήτερ Παν» (2006), «Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι» (2008), «ΜΟΓΛΗΣ» (2010), «Ο Μικρός Πρίγκιπας» (2014).

Οι παραστάσεις παρουσιάστηκαν σε σχολεία, δήμους, συλλόγους κ.α. σε όλη την Ελλάδα. Το 1997 δημιουργήσαμε την πρώτη ελληνική ιστοσελίδα με θέμα τη μαριονέτα (www.marionette.gr) με σκοπό το πάντρεμα της τέχνης με τη σύγχρονη τεχνολογία.

Από τον Ιανουάριο του 2002 λειτουργεί το μοναδικό στην Ελλάδα Θεατρικό εργαστήριο και μουσείο μαριονέτας με εκθέματα από κούκλες μοναδικής κατασκευής, όπου παράλληλα παραδίδονται σεμινάρια κατασκευής και κίνησης της μαριονέτας σε νέους ενδιαφερόμενους. 

Τον Οκτώβριο του 2002 εγκαινιάστηκε το μόνιμο Θέατρο του θιάσου στην Ηλιούπολη. Το θέατρο μας έχουν επισκεφθεί εκατοντάδες σχολεία και τις παραστάσεις μας έχουν παρακολουθήσει χιλιάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Ο θίασος έχει συμμετάσχει στα διεθνή φεστιβάλ μαριονέτας στην Τυνησία το 1994, στην Πράγα το 2000 (1ο βραβείο κατασκευής Μαριονέτας) και στα εγχώρια φεστιβάλ κούκλας και μαριονέτας στην Αθήνα, Ύδρα, Σαντορίνη, Θεσσαλονίκη και Χανιά.

Προπώληση εισιτηρίων Η προπώληση ξεκίνησε. Μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας από εδώ: https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/pinokio/

Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου | ΠΣΚΗ

Ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. παρουσιάζουν το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού και τεχνών, καρπό μιας πολύχρονης και πολυπρόσωπης προσπάθειας, που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Κρήτης - και όχι μόνο! Περιηγηθείτε ηλεκτρονικά και δείτε όλους τους χώρους του ΠΣΚΣΗ, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.cccc.gr/gr/360.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............