Κορωνοϊός: Νέα μέτρα για Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική τα Σαββατοκύριακα -Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00, κλειστά καταστήματα - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

06 Φεβρουαρίου 2021

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα για Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική τα Σαββατοκύριακα -Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00, κλειστά καταστήματα

 Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, που ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου 1,5 ώρας λόγω της μαραθώνιας συνεδρίασης της Επιτροπής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε αυστηροποίηση μέτρων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αλλά και εφαρμογή σκληρού lockdown στους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης.


Τι ισχύει από το Σάββατο σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Για τις περιφερειακές Ενότητες Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής λαμβάνονται από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, στις 6 το πρωί, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου τα παρακάτω μέτρα:

Κάθε Σάββατο και Κυριακή η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.

Αναστολή τής διά ζώσης λειτουργίας των Λυκείων και λειτουργία των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με φυσική παρουσία.

Λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων μόνο με τη μέθοδο του click away.

Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν. Τόσο το λιανεμπόριο όσο και αυτά τα καταστήματα και οι υπηρεσίες διευκρινίζεται ότι θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μόνο. Το Σάββατο παραμένουν κλειστά.

Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Διευκρινίζεται ότι και η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου).

Οι χώροι λατρείας λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει μέχρι σήμερα.

Lockdown σε Θήρα, Μύκονο, Χαλκίδα, Πάτρα, Άγιο Νικόλαο

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σκληρό lockdown στους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης. Συγκεκριμένα, στις περιοχές αυτές από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 6 το πρωί:


Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.

Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.

Αναστέλλεται, επίσης, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.

Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους δήμους -η είσοδος και η έξοδος από αυτούς του πέντε δήμους επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.

Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των δικαστηρίων.

Δεν επιτρέπεται, επίσης, η τέλεση κάθε είδους Λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή.

Επιπλέον, με δεδομένα τα ευρήματα που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, στις περιοχές αυτές αναστέλλεται και η οικοδομική δραστηριότητα για τις επόμενες 15 ημέρες.

Στις «κόκκινες» περιοχές από το Σάββατο και για επτά ημέρες περιλαμβάνονται και οι παρακάτω:


Δήμος Εορδαίας,

Δήμος Θηβαίων,

Δήμος Τανάγρας,

Δήμος Σπάρτης,

Δήμος Ζακύνθου,

Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου,

Δήμος Ρεθύμνης

Δήμος Πύδνας-Κολινδρού

Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και

Δήμος Τεμπών.

Σχολεία: Ποια παραμένουν ανοικτά, πού λειτουργούν με τηλεκπαίδευση

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, ανοικτά θα παραμείνουν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια, αλλά όχι τα λύκεια -που θα εξακολουθούν να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση- στις «κόκκινες» περιοχές της Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.


Διά ζώσης εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στη Δημοτική Ενότητα Θήρας, ενώ εξ αποστάσεως εκπαίδευση για Γυμνάσια και Λύκεια.


Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων ισχύει για τη Δημοτική Ενότητα Πατρέων, τη Δημοτική Ενότητα Χαλκιδέων και τη Δημοτική Ενότητα Αγίου Νικολάου της ΠΕ Λασιθίου.


Στις περιοχές του Δήμου Εορδαίας, Δήμου Θηβαίων, Δήμου Τανάγρας, Δήμου Σπάρτης, Δήμου Ζακύνθου, Μυτιλήνης, Δήμου Ρεθύμνης, Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Δήμου Τεμπών ισχύει διά ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, ενώ εξ αποστάσεως εκπαίδευση για Λύκεια.


Διά ζώσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν όλες οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............