Δώματα: Η μαγευτική παραλία της Κρήτης που πας μόνο με βάρκα - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

06 Φεβρουαρίου 2021

Δώματα: Η μαγευτική παραλία της Κρήτης που πας μόνο με βάρκα

 Υπάρχουν ελληνικές παραλίες για τις οποίες ακούς να μιλούν συνέχεια και παραλίες τις οποίες μπορεί να μην έχεις ακούσει ποτέ στη ζωή σου. Όταν, όμως, φτάνει η ώρα να τις ανακαλύψεις μαγεύεσαι και απορείς πώς είναι δυνατόν να σου ήταν άγνωστες ως τώρα. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η παραλία Δώματα της Κρήτης. Μια παραλία που την προσεγγίζεις μόνο με βάρκα. Αυτός, είναι, μάλλον και ο λόγος που έχει μόνη ανέγγιχτη από την ανθρώπινη παρέμβαση και σε καθηλώνει μόλις τη συναντάς.


Τα Δώματα της Κρήτης μόνο δια θαλάσσης

Τα Δώματα είναι μια παραλία σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Εκεί θα βρεις πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά της κρητικής θάλασσας. Αναδεικνύεται σε μια απο τις κορυφαίες παραλίες. Η μαγευτική παραλία Δώματα βρίσκεται περίπου ανατολικά της Σούγιας και 58 χιλιόμετρα νότια των Χανίων. Είναι η περιοχή Τσέσες.

Σε αυτή την παραλία καταλήγει και το διάσημο και άγριο φαράγγι του Κλάδου. Αν ποτέ βρεθείς εκεί θα δεις μια παραλία με ψιλό πεντακάθαρο βότσαλο και καταγάλανα νερά. Αν σκάψεις, δε την άμμο, μπορεί να βρεις ακόμη και γλυκό νερό. 

Όπως είναι λογικό μιας και δεν υπάρχει πρόσβαση από τη στεριά, στην περιοχή η παραλία δεν είναι οργανωμένη. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πάρεις μαζί σου τα απαραίτητα. Όχι όμως και ομπρέλες. Κι αυτό γιατί υπάρχουν πεύκα που βρίσκονται κοντά στην παραλία και προσφέρουν φυσική σκιά αλλά και δυνατότητα κατασκήνωσης.

Τα Δώματα είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις καλύτερες αλλά άγνωστες στους πολλούς παραλίες της Ελλάδας. Βρίσκεται σε μια απομονωμένη θέση η οποία μάλιστα κρατάει άθικτη βγαλμένη σαν από τον παράδεισο.

Από πού πήρε όμως το όνομά της η παραλία; Τα Δώματα πήραν το όνομά τους από την κλιμακωτή διάταξη των κροκαλοπαγών πετρωμάτων. Λέγεται ότι θυμίζουν στέγες ή, αλλιώς, δώματα. Έτσι και το όνομα. Για να δημιουργηθούν φρόντισαν οι τεράστιες ποσότητες από βότσαλα και χώματα που έρχονται από το φαράγγι. Τα κύματα και ο αέρας κάνουν τη δική τους δουλειά.

Η παραλία Δώματα της Κρήτης είναι η απόδειξη ότι η Ελλάδα όσο την εξερευνείς τόσο σε εκπλήσσει!

Αν τελικά επιδιώξεις να βρεθείς εκεί θα είσαι μόνο εσύ, η θάλασσα, ο ήλιος και τα πεύκα.

Πηγή φωτογραφιών: cretanbeaches.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............