H SUPERCRETAGAS - ΚΟΥΜΟΥΛΑΣ Α.Ε και το κέντρο στήριξης παιδιού και οικογένειας Ηρακλείου των παιδικών χωριών SOS Κάνουν Χριστούγεννα μαζί - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

15 Δεκεμβρίου 2020

H SUPERCRETAGAS - ΚΟΥΜΟΥΛΑΣ Α.Ε και το κέντρο στήριξης παιδιού και οικογένειας Ηρακλείου των παιδικών χωριών SOS Κάνουν Χριστούγεννα μαζί

 H SUPERCRETAGAS - ΚΟΥΜΟΥΛΑΣ Α.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ SOS ΚΑΝΟΥΝ «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΑΖΙ»

ΑΠΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 ΜΕΧΡΙ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΙΝΗΣ ΕΥΧΗΣ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΟΥΣΙΑΣ!


Με μοναδικό σκοπό να καλύψουν την ανάγκη κάθε παιδιού που υποστηρίζεται από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του Ηρακλείου, να γιορτάσει τον ερχομό του Νέου Έτους με ένα καινούριο παιχνίδι, τα Παιδικά Χωριά SOS ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Super Creta Gas - ΚΟΥΜΟΥΛΑΣ ΑΕ και υλοποιούν τη δράση «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΑΖΙ».

Από τις 14 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 7 Ιανουαρίου 2021 μπορούμε να βοηθήσουμε στην εκπλήρωση της γιορτινής ευχής κάθε παιδιού, με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

1. Κάνοντας μια κλήση αγάπης από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο στο 19820

2. Πραγματοποιώντας μια κατάθεση στο λογαριασμό των Παιδικών Χωριών SOS (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: IBAN GR 57 0110 7550 0000 7552 9603 385)

3. Ενισχύοντας τους κερματοσυλλέκτες των Παιδικών Χωριών SOS που έχουν τοποθετηθεί για αυτόν τον σκοπό, απλά με μια επίσκεψη σε ένα από τα τρία πρατήρια της Super Creta Gas - ΚΟΥΜΟΥΛΑΣ ΑΕ:

· Θ. Ματθαιάκη 58 (Πρατήριο ΕΚΟ – κεντρικό)

· Λ. Κνωσσού 64 (Πρατήριο REVOIL)

· ΒΙΠΕ Ηρακλείου, Οδός Α΄ (Πρατήριο EKO - Νέο)

Στην Κρήτη, το έργο των Παιδικών Χωριών SOS ξεκίνησε στο Ηράκλειο το 2012 με τη δημιουργία του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας με στόχο την υποστήριξη της οικογένειας που είναι σε κρίση, μέσω του οποίου έχουν λάβει ουσιαστική υποστήριξη πάνω από 950 οικογένειες και 2050 παιδιά.

Σκοπός της λειτουργίας του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας είναι η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής πρόληψης στο πλαίσιο της υποστήριξης και ενδυνάμωσης της βιολογικής οικογένειας έτσι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διάλυσής της και κατά συνέπεια η ένταξη των παιδιών σε δομές ιδρυματικής φιλοξενίας.

Οι υπηρεσίες που παρέχει δωρεάν το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας είναι οι εξής:

· Εκτίμηση

· Διάγνωση παιδιών και γονέων

· Συστηματική συμβουλευτική γονέων

· Ψυχολογική υποστήριξη

· Ψυχοθεραπευτική παρέμβαση

· Εκπαιδευτική στήριξη

· Δημιουργική απασχόληση

· Υλική βοήθεια

Παράλληλα, από την αρχή του 2018 ξεκίνησε στη Φοινικιά Ηρακλείου η λειτουργία του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης, του τέταρτου Παιδικού Χωριού SOS στην Ελλάδα.Το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης στεγάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, σε έκταση 5 στρεμμάτων, και αποτελείται από 3 σπίτια οικογενειών SOS που φιλοξενούν σήμερα 18 παιδιά.

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Με εκτενή δράση σε 136 χώρες και 70 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, με έμφαση στα παιδιά που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την οικογένειά τους. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες: (α) Ενδυνάμωση Οικογένειας, με 9 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα και στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και την αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της, (β) Προώθηση της Αναδοχής, σε συνεργασία με 5 Περιφέρειες στην Ελλάδα, και (γ) Εναλλακτική Φροντίδα με 4 Παιδικά Χωριά SOS, 2 Στέγες Νέων και τον Ξενώνα Βρεφών SOS για παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν με τη βιολογική οικογένειά τους. Η Διεθνής Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS είναι σταθερός συνομιλητής και εταίρος, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτη μέλη της, όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες όπως η καμπάνια Opening Doors for Europe.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:

The Kompany | Βάσω Τόση | mob: 6944 783945 | email: vaso.tosi@thekompany.gr

Ιωάννα Παχούλη | mob: 6970 330331 |ioanna.pachouli@thekompany.gr

Κωνσταντίνος Αντωνιάδης | mob: 6947 453636 | konstantinos.antoniadis@thekompany.gr

Νάταλι Παπαδοπούλου |mob: 6932 932384 | nathalie.papadopoulou@thekompany.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............