15 Δεκεμβρίου 1993 Ο Αδόκητος Θάνατος Σε Τροχαίο Του Φιλόθεου Βουζουνεράκη Πρώην Μητροπολίτης Ιεραπύτνης Και Σητείας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

15 Δεκεμβρίου 2020

15 Δεκεμβρίου 1993 Ο Αδόκητος Θάνατος Σε Τροχαίο Του Φιλόθεου Βουζουνεράκη Πρώην Μητροπολίτης Ιεραπύτνης Και Σητείας

 Ο Φιλόθεος Βουζουνεράκης ή κατά σειρά Φιλόθεος Β΄ γεννήθηκε κοντά στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας το 1927  και απεβίωσε στις 15 Δεκεμβρίου του 1993.

Ήταν Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας από το 1960 ως τον αδόκητο θάνατό του, σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε υπό μυστηριώδεις συνθήκες το 1993.

FILOTHEOS_BOYZOYNERAKHS1
Το κοσμικό του όνομα ήταν Ιωάννης Βουζουνεράκης.
Ο πατέρας του ήταν από το Ορεινό Λασιθίου, στα σύνορα της Σητείας με την Ιεράπετρα και η μητέρα του ήταν από την Ιεράπετρα, κόρη του ιερέα παπα-Γεωργίου Συμιανάκη ή Παπαγεωργίου
FILOTHEOS_BOYZOYNERAKHS1
Ολοκλήρωσε το Γυμνάσιο στην Ιεράπετρα. Έκανε σπουδές Θεολογίας στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης όπου υπηρέτησε ως εφημέριος και σπούδασε επίσης στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Αργότερα ορίστηκε πρωτοσύγκελος στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

Στις 2 Ιουλίου 1961, έγινε η χειροτονία του ως Επισκόπου Ιεραπύτνης και Σητείας. Τον επόμενο χρόνο προήχθη σε Μητροπολίτη.

Σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα όταν προσέκρουσε με καινούργιο αυτοκίνητο σε ένα φορτηγό που βγήκε ξαφνικά στο δρόμο στην ευθεία του Κουτσουναρίου υπό περίεργες συνθήκες σε μια εποχή που υπήρχε αβεβαιότητα για το μέλλον της Μονής Τοπλού Ο Φιλόθεος φερόταν να ήταν αντίθετος στα σχέδια για επενδύσεις στη Μονή Τοπλού και ήταν άριστος οδηγός. Η υπόθεση έκλεισε σύντομα.

Filotheos%2527_tomb_Ierapetra

Ο τάφος του Μητροπολίτη Φιλόθεου Β΄ στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής, στην Ιεράπετρα.
IMG_3587

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............