Είμεθα Πόλη Παραθαλάσσια Αλλά Δεν Βλέπουμε Θάλασσα - Δήμαρχος Ηρακλείου Μηνάς Γεωργιάδης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

18 Δεκεμβρίου 2020

Είμεθα Πόλη Παραθαλάσσια Αλλά Δεν Βλέπουμε Θάλασσα - Δήμαρχος Ηρακλείου Μηνάς Γεωργιάδης

 000000000000-------------


Αναφερόμενος στην αστεοδομία και τη ρυμοτομία της πόλης, λίγους μήνες, μετά την ορκωμοσία του ο Γεωργιάδης θα την περιγράψει με μια φράση, που μέχρι προ τινός, είχε καταντήσει κάτι σαν κλισέ, σαν απόφθεγμα στα χείλη επισκεπτών και δημοτών της και κυρίως αυτών που μόνιμα μεμψιμοιρούν και διαρκώς παραπονούνται για την πόλη που τους φιλοξενεί, μόνιμα ή περιστασιακά: …
Την καλύτερη εικόνα, γράφει ο Γεωργιάδης, της καταστάσεως της πόλεως μας από ρυμοτομικής απόψεως δίδει το πρωτοφανές φαινόμενον ότι ενώ είμεθα πόλις παραθαλασσία δεν βλέπομε θάλασσα αν δεν πάμε εις την Τρυπητήν… Και συνεχίζει… Γι’αυτό θέλομεν δρόμους κινήσεως και δρόμους αερισμού, γιατί όχι μόνο δεν έχουμε δρόμους καλούς, δεν έχουμε καν δρόμους, ούτε στο κέντρο ούτε στα συνοικιακά προάστεια. Αλλά δια να γίνουν ρυθμοτομίαι χρειάζεται πρώτα απ΄ όλα σχέδιον πόλεως και σχέδιον δεν έχομεν…Χωρίς σχέδιον πόλεως δεν είναι δυνατόν να έχωμεν ούτε οδικόν δίκτυον, ούτε υπονόμους. Και επί τούτων δέον να αρχίσωμεν σήμερον….

0000000000%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D

Και πράγματι στη διάρκεια της θητείας του και με τη επιμονή που τον διέκρινε, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της εκπόνησης του σχεδίου πόλης και εγκρίθηκε οριστικά με νομοθετικό διάταγμα. Το σχέδιο αυτό προέβλεπε μεταξύ των άλλων την ανέγερση Δημοτικής Αγοράς, Δημοτικών λουτρών κλπ. 

Παράλληλα, σημαντικές ρυμοτομικές παρεμβάσεις, διανοίξεις, ασφαλτοστρώσεις και πλακοστρώσεις δρόμων γίνονται στο ιστορικό κέντρο και στα προάστεια: Έβανς, Δαιδάλου, Επιμενίδου, Κορωναίου, Πύλης Δερματά, αλλά και Πόρος, Ατσαλένιο, Άγιος Ιωάννης, Φορτέτσας, Νέας Σμύρνης, Νέου Ηρακλείου κ.ά. Για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, της δημόσιας υγιεινής, αλλά και για την βιομηχανική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης γίνονται σημαντικότατες παρεμβάσεις, τόσο στον κατασκευαστικό τομέα, όσο και σε διοικητικό πλαίσιο (ίδρυση λόγου χάρη αυτόνομης δημοτικής υπηρεσίας Ηλεκτροφωτισμού), στα τέσσερα βασικά αστικά δίκτυα: ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτρισμού και συγκέντρωσης απορριμμάτων. Δηλ. με την αντικατάσταση των απαρχαιωμένων τμημάτων των υπαρχόντων δικτύων και ταυτόχρονα με την επέκτασής τους σε νέες περιοχές και οικισμούς, ιδιαίτερα σε αυτούς που φιλοξένησαν τους νέους δημότες της πόλης, τους πρόσφυγες.
A1

• 10.000 νέα μέτρα σωληνώσεων ύδρευσης, τοποθέτηση υδρομέτρων, 

• πλήρες δίκτυο αποχέτευσης από Ακ-Τάμπια- Βίγλα-περιοχή Νέων Βρυούλων, 

• 950 νέα μέτρα μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσεως, 

• επέκταση δικτύου διανομής από την Πύλη Χανίων έως Τάλως και από Χρυσοπηγή έως Μπεντεβή-Πατέλες και Κατσαμπά, 

• παροχή φθηνού ρεύματος κίνησης στη βιομηχανία. 


• Αγορά για πρώτη φορά αυτοκινήτων για την μεταφορά απορριμμάτων και τοποθέτηση κάδων περισυλλογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............