Σας Προτείνουμε Σφίγγους Με Μέλι Και Κανέλλα - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

18 Δεκεμβρίου 2020

Σας Προτείνουμε Σφίγγους Με Μέλι Και Κανέλλα

 Υλικά για 30 κομμάτια περίπου

1½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό
½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι 
1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
4 αυγά
λάδι για το τηγάνισμα

sfiggoi_386_103182

Για το σερβίρισμα μέλι και κανέλα
1. Βάζετε το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι σε μια κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε χαμηλή φωτιά.
2. Μόλις το μίγμα αρχίσει να βράζει, ρίχνετε με μια κίνηση το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για 3', περίπου, έως ότου γίνει λείο και αρχίσει η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
3. Κατεβάζετε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει λίγο. Αρχίζετε να ρίχνετε ένα ένα τα αυγά στο μίγμα ανακατεύοντας προσεκτικά με σύρμα ή με μίξερ χειρός, μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα. Χτυπάτε το μίγμα στο μίξερ δυνατά για 10' και το αφήνετε στη συνέχεια να «ηρεμήσει» για λίγο.
4. Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα ή φριτέζα. Όταν ζεσταθεί αρκετά το λάδι και πριν αρχίσει να καπνίζει, παίρνετε με ένα κουτάλι του γλυκού κουταλιές από το μίγμα και τις τηγανίζετε στο ζεστό λάδι. Όταν οι σβίγκοι ανέβουν στην επιφάνεια, τους γυρίζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν.
5. Βγάζετε τους σβίγκους με τρυπητή κουτάλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το περιττό λάδι. Τους σερβίρετε περιχυμένους με ζεστό μέλι και κανέλα.




www.myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............