Παιχνίδια της Κυβέρνησης εις βάρος της Μεσσαράς - Δήλωση Χάρη Μαμουλάκη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

11 Δεκεμβρίου 2020

Παιχνίδια της Κυβέρνησης εις βάρος της Μεσσαράς - Δήλωση Χάρη Μαμουλάκη

 Με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού που συζητείται σήμερα Πέμπτη 10/12 στη Βουλή και στο οποίο περιλαμβάνεται ρύθμιση και για την μουσειακή συλλογή του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου και αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:



«Με ένα ακόμα νομοσχέδιο που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ όσα υποτίθεται ότι προσπαθεί να λύσει, η Κυβέρνηση της ΝΔ καταφέρνει να προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στον χώρο του Πολιτισμού τόσο σε εθνικό επίπεδο – με την θεσμοθέτηση της εξαγωγής συλλογών αρχαιοτήτων σε μουσεία και ιδρύματα του εξωτερικού για 50 χρόνια – όσο όμως και σε τοπικό, στο Ηράκλειο.


Ειδικότερα, με το άρθρο 49 του ν/σ, η Κυβέρνηση της ΝΔ στερεί τη δυνατότητα μεταφοράς 2.500 περίπου μνημείων και αρχαίων αντικείμενων που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και φιλοξενούνται προσωρινά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, στο νέο Μουσείο της Μεσσαράς, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί. Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία δημιουργεί μείζον πρόβλημα σε ένα νέο Μουσείο, που ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, αποψιλώνοντάς το στο ξεκίνημά του. 


Μια ενέργεια η οποία έχει προκαλέσει και την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, που με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητα της διάταξης.


Δεδομένου ότι το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης αποτελεί έναν λαμπρό φάρο πολιτισμού, καλούμε την Κυβέρνηση να το υποστηρίξει εμπράκτως και με κάθε διαθέσιμο τρόπο. Δεν πρέπει όμως με τα νομοθετήματά της να δημιουργεί προβλήματα στον ευρύτερο σχεδιασμό που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, διαλύοντας κάθε ευκαιρία για ισόρροπη πολιτιστική ανάπτυξη στον τόπο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............