Νίκος Ηγουμενίδης: «Η προπαγάνδα παραχάραξης της ναζιστικής θηριωδίας στην Ελλάδα δεν περνάει» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

11 Δεκεμβρίου 2020

Νίκος Ηγουμενίδης: «Η προπαγάνδα παραχάραξης της ναζιστικής θηριωδίας στην Ελλάδα δεν περνάει»

 Με αφορμή τη φετινή Επέτειο του Ολοκαυτώματος στα Καλάβρυτα και τις προσπάθειες παραχάραξης της ιστορίας, ο βουλευτής Ηρακλείου και μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η φετινή Επέτειος του Ολοκαυτώματος στα Καλάβρυτα έχει ιδιαίτερη σημασία. Γιατί τις τελευταίες ημέρες ξετυλίγεται μια συντονισμένη προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας και «σχετικοποίησης» της ναζιστικής θηριωδίας στη χώρα μας. Αυτή τη φορά όχι μόνο μέσα από «Ελληνογερμανικά Ταμεία» αλλά μέσα από εκπαιδευτικές πλατφόρμες. 


Τα εργαλεία είναι γνωστά και «δοκιμασμένα»: εξίσωση θύτη και θύματος, ερωτήσεις ανάδειξης της ψυχολογίας και της συμπεριφοράς, και με περιτύλιγμα  ένα κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ανταλλαγές καθηγητών και μαθητών ελληνικών και γερμανικών σχολείων, κατευθυνόμενες έρευνες και χρηματοδοτήσεις από «κέντρα» που έχουν κάθε λόγο να «σχετικοποιήσουν» την αλήθεια.


Με αφορμή και τη φετινή Επέτειο του Ολοκαυτώματος στα Καλάβρυτα, και με πλήρη σεβασμό στη μνήμη όλων των μαρτυρικών περιοχών απ’άκρη σ’ άκρη στη χώρα, οφείλει να υπογραμμιστεί ότι η προπαγάνδα παραχάραξης της ιστορίας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή και οποιαδήποτε προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας προσβάλει τη μνήμη των νεκρών. Σε μια εποχή που η Ελλάδα οφείλει να επιδείξει μια ενεργητική στάση απέναντι στις αξιώσεις της τονίζουμε: Πρώτον, ότι οι αξιώσεις έναντι της Γερμανίας παραμένουν ενεργές και διεκδικήσιμες. Και, δεύτερον, ας μην υποτιμάται η νοημοσύνη του κόσμου: οι δούρειοι «ίπποι» της Γερμανίας δεν περνάνε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............