Με τον θεατρικό μονόλογο της Ελένης Γιαννακού «Η Εξομολόγηση ενός Αγίου», το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

11 Δεκεμβρίου 2020

Με τον θεατρικό μονόλογο της Ελένης Γιαννακού «Η Εξομολόγηση ενός Αγίου», το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

 Με τον θεατρικό μονόλογο της Ελένης Γιαννακού «Η Εξομολόγηση ενός  Αγίου», το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020, στις 21:00, συνεχίζεται το  πρόγραμμα των Live Streaming μεταδόσεων από το Πολιτιστικό Συνεδριακό 

Κέντρο Ηρακλείου - ΠΣΚΗ.


Από την επίσημη σελίδα του ΠΣΚΗ www.cccc.gr/gr/live-streaming, το  κοινό της Κρήτης - και όχι μόνο - θα έχει τη δυνατότητα να  παρακολουθήσει μια ακόμα εξαιρετική καλλιτεχνική παραγωγή του  προγράμματος «Διαδικτυακά με την Τέχνη», σε ζωντανή αναμετάδοση από  την μεγάλη σκηνή της αίθουσας «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού».


«Η Εξομολόγηση ενός Αγίου» της Ελένης Γιαννακού

Τι σχέση έχουν ένα φτωχό παιδί που κλέβει φρούτα, μια υπέρβαρη  σύζυγος, μια  αγγελία, δέκα γυφτόπουλα, ένα  έμφραγμα, μία  παρουσιάστρια, ένα ΑΤΙΑ και ένας δημοσιογράφος;

Δώστε αγάπη παντού, σύμφωνα με τους ειδικούς του πνεύματος, είναι η  μοναδική λύση για να μειωθεί η διασπορά του  εγωισμού.

Ένας “Άγιος” αφηγείται τον δρόμο για την αγιοσύνη, στον θεατρικό  μονόλογο της Ελένης Γιαννακού “Η Εξομολόγηση ενός Αγίου”, που σκηνοθετεί και ερμηνεύει ο Δημήτρης Θεοδώρου.

 

Συγγραφή θεατρικού μονολόγου: Ελένη Γιαννακού

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Θεοδώρου

Σκηνογραφική & ενδυματολογική επιμέλεια / Φωτισμοί / Μουσική  επιμέλεια: Δημήτρης Θεοδώρου

Ερμηνεύει ο Δημήτρης Θεοδώρου

Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση ξεκίνησε. Μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας από  εδώ: 

https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/i-eksomologisi-enos-agiou/

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Σε μια εποχή που οι άνθρωποι δεν βλέπουμε πια τα θαύματα και δύσκολα πιστεύουμε σ’ αυτά… Σ’ ένα πλανήτη που η «παντοδύναμη» οικονομία έχει  αναγάγει την καλοσύνη σε εμπορεύσιμο προϊόν… Σ’ έναν κόσμο, τόσο  «ικανοποιημένο», που οι άνθρωποι προσεγγίζουν μέσω των δώρων τη χαρά  τους για τη ζωή και που η αγάπη στηρίζεται στα υλικά αγαθά… 

Σ’ ένα  σύστημα που τα συναισθήματα – ακόμα κι αυτές οι αισθήσεις μας – εδραιώνονται με την δημοσιοποίησή τους, αυτό που  κάνω διαρκεί  περισσότερο από τη ζωή του καθενός μας. Είναι κάτι πολύ απλό αλλά και  πολύ σημαντικό. Μαθαίνω στα παιδιά μας – όλα τα παιδιά του κόσμου  είναι δικά μας παιδιά – πώς να πιστεύουν σε κάτι που δεν έχουν ποτέ 

δει ή αγγίξει. Είναι πολύ σπουδαία και σημαντική δουλειά αυτή. Στην  πορεία της ζωής μας, χρειαζόμαστε αυτή την ικανότητα, να πιστεύουμε…  στον εαυτό μας, στους φίλους μας, στα ταλέντα μας, στην οικογένειά  μας, στο σήμερα, στο αύριο… σ’ ένα καλύτερο αύριο... Να πιστέψουμε σε  πράγματα που δεν μπορούμε να μετρήσουμε ή να κρατήσουμε στα χέρια μας. 

Μιλάω για την αγάπη, αυτή τη σπουδαία δύναμη που φωτίζει μέσα μας τη  ζωή, ακόμα και στις πιο σκοτεινές και κρύες στιγμές.

Όχι, δεν είμαι ο Άγιος Βασίλης. Δεν είμαι καν άγιος. Όμως, με τις  καρδιές γεμάτες, άνθρωποι σαν εσένα κι εμένα, αναλαμβάνουμε να βοηθήσουμε τον Άγιο Βασίλη να κάνει μια δουλειά που διαφορετικά θα   ήταν αδύνατο να έρθει εις πέρας. Ο Άγιος Βασίλης είναι Αγάπη και 

Ελπίδα… Μαγεία και ευτυχία... Ανήκω στην ομάδα του και πλέον ανήκεις  κι εσύ. Γιατί πρέπει να πιστέψουμε στα θαύματα για να γίνουν θαύματα.

Δημήτρης Θεοδώρου

ηθοποιός - σκηνοθέτης


Βιογραφικά συντελεστών

Δημήτρης Θεοδώρου | ηθοποιός - σκηνοθέτης

Ο Δημήτρης Θεοδώρου σπούδασε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Βασίλη  Διαμαντόπουλου, στο Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου και στο Θέατρο των  Αλλαγών. Εργάζεται στο θέατρο από το 2000. Μεταξύ άλλων, έχει  συνεργαστεί με τους Κάτια Δανδουλάκη, Πέτρο Φιλιππίδη, Νίκο Μαστοράκη,  Αντώνη Καλογρίδη, Πέτρο Ζούλια και Θέμη Μουμουλίδη.

Ελένη Γιαννακού | θεατρικός συγγραφέας

Α.Καλογρίδη, Π.Ζούλια, Θ.Μουμουλίδη κ.α.

Είναι δύσκολο να «στριμώξει» κανείς τον βίο του μέσα σε λίγες γραμμές,  όμως θα το προσπαθήσω. Ονομάζομαι Ελένη Γιαννακού, είμαι αγνώστου  ηλικίας, ακαδημαϊκό «παιδί» των κοινωνικών και ανθρωπιστικών σπουδών,  παθιασμένη με τα «τρελά νερά» της Χαλκίδας, εργαζόμενη μητέρα του  Δημοσίου και κακή νοικοκυρά! Με την συγγραφή διατηρούμε χρόνια φιλία!

Έργα: «Η ώρα της Γης 2009» (θεατρογράφημα), «ΟΥΑΧ» (μαύρη κωμωδία), 

«Με την Ελλάδα Καραβοκύρη» (ένδυση κειμένου μουσικής συναυλίας),  «Νότες της Πλώρης» (παραμύθι που έντυσε μουσική συναυλία), «Το κορίτσι  με τα παραμύθια» (θεατρικό παραμύθι), «Περίπατος στο αλσάκι»  (θεατρογράφημα στο πλαίσιο ημερίδας για την παιδική σεξουαλική  κακοποίηση), «Η Ελλάδα έχει νεύρα» (stand up comedy) ,«Το μαύρο  τριαντάφυλλο» (παραμύθι), «Η Ελβίρα και το Ποτάμι» (θεατρικό  παραμύθι/ηλεκτρονική έκδοση), «Η Εξομολόγηση ενός Αγίου» (θεατρικός  μονόλογος).


Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου | ΠΣΚΗ

Ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. παρουσιάζουν το Πολιτιστικό  Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού και  τεχνών, καρπό μιας πολύχρονης και πολυπρόσωπης προσπάθειας, που φιλοδοξεί να  πρωταγωνιστήσει στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Κρήτης - και  όχι μόνο! Περιηγηθείτε ηλεκτρονικά και δείτε όλους τους χώρους του  ΠΣΚΣΗ, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.cccc.gr/gr/360

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία και παραμένουμε στη διάθεσή σας  για κάθε διευκρίνιση.


Με τον θεατρικό μονόλογο της Ελένης Γιαννακού «Η Εξομολόγηση ενός  Αγίου», το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............