Την ένταξη ακόμα ένα έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα διασφάλισε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

17 Δεκεμβρίου 2020

Την ένταξη ακόμα ένα έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα διασφάλισε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας

 Την ένταξη ακόμα ένα έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα διασφάλισε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας. Ο λόγος για το έργο ανάπλασης οδών του οικισμού Τσούτσουρα το οποίο εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020», σε συνέχεια της ολοκληρωμένης μελέτης που ωρίμασε και υπέβαλε – στα τέλη Μαΐου - η δημοτική αρχή Φραγκάκη στο ανωτέρω πρόγραμμα.


Το έργο, το οποίο έχει π/υ παρέμβασης 203.384,30 €, αφορά στην ανάπλαση οδών εντός των ορίων του παραλιακού οικισμού Τσούτσουρα και οι εργασίες που θα γίνουν στο πλαίσιο αυτού περιλαμβάνουν την κατασκευή νέων πεζοδρομίων, την τοποθέτηση καθιστικών και φωτιστικών σωμάτων με στόχο την αναβάθμιση της εικόνας του οικισμού και τη διαμόρφωση συνθηκών προσβασιμότητας και ασφαλής κίνησης των πεζών.

Με αφορμή την ένταξη του έργου στο Ε.Π.ΑΛ.Θ. ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, ανέφερε τα εξής:

«Ο Τσούτσουρας – ο οποίος αποτελεί τον μοναδικό παραθαλάσσιο οικισμό του Δήμου μας - φέρει πίσω του μια σπουδαία ιστορία που ξεκινά από την μινωική εποχή και συνδυάζει όλα όσα χρειάζεται ένας επισκέπτης. Υπέροχη και καθαρή θάλασσα σε ένα άγριο, μοναδικό και παράλληλα γαλήνιο τοπίο. Στόχος του Δήμου μας είναι να γίνουν παρεμβάσεις στον οικισμό έτσι ώστε να βελτιωθεί η εικόνα του για να μπορέσει να προσελκύσει ακόμα περισσότερους τουρίστες αλλά να γίνει και η καθημερινή ζωή των κατοίκων του πιο λειτουργική. Και πάνω σε αυτό τον στόχο εργαζόμαστε. Με την ένταξη του Τσούτσουρα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, έγινε η αρχή. Και θα υπάρξει και συνέχεια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............