Μπαράζ τηλεδιασκέψεων με φορείς της αγοράς - Στο πλευρό των εγκατεστημένων επιχειρήσεων των Βιομηχανικών Περιοχών ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

17 Δεκεμβρίου 2020

Μπαράζ τηλεδιασκέψεων με φορείς της αγοράς - Στο πλευρό των εγκατεστημένων επιχειρήσεων των Βιομηχανικών Περιοχών ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 Τηλεδιάσκεψη εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 17/12 ο Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης και ο Βουλευτής Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου, με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ).


Στη τηλεδιάσκεψη, συζητήθηκε - μεταξύ άλλων - η Υπουργική Απόφαση που τέθηκε σε διαβούλευση από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, αναφορικά με το γενικό πλαίσιο κοινών κανόνων και κατευθύνσεων οργάνωσης των Οργανωμένων Υποδοχέων Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων - ΟΥΜΕΔ, το περιεχόμενο της οποίας δεν συνεισφέρει στην εύρυθμη λειτουργία των οργανωμένων υποδοχέων, ενώ δεν βελτιώνει τις σχέσεις των εγκατεστημένων επιχειρήσεων με τους φορείς διαχείρισης. Τα μέλη του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, αφού αναφέρθηκαν στα θετικά βήματα που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τόνισαν τη διαφωνία τους με την υπουργική απόφαση και ζήτησαν την απόσυρσή της. Επιπλέον εξέφρασαν την άποψη ότι οι  πρότυποι κανονισμοί λειτουργίας που θα διέπουν την λειτουργία των οργανωμένων ΒιΠε θα έπρεπε να συζητηθούν από την αρχή, με κύριο άξονα την εξυπηρέτηση συμφερόντων των επιχειρήσεων που στεγάζονται στις βιομηχανικές περιοχές.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΣΕΒΙΠΕ έχει αποκλειστεί από την νομοπαρασκευαστική επιτροπή που πρόκειται να προχωρήσει στην αναμόρφωση του Ν.3982/2011 για τις βιομηχανικές περιοχές.

 

Ο Αλέξης Χαρίτσης κατά την τοποθέτησή του σημείωσε «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διευκόλυνσης της βιομηχανικής δραστηριότητας στη χώρα προχώρησε σε ένα πλέγμα παρεμβάσεων για την ανάπτυξη των Επιχειρηματικών Πάρκων. Ανησυχώ ότι σήμερα γυρίζουμε πολλά βήματα πίσω. Είναι σημαντικό να συζητήσουμε σήμερα για ένα διαφορετικό μοντέλο διαχείρισης των βιομηχανικών περιοχών με τη συμμετοχή των εγκατεστημένων επιχειρήσεων.»

 

Ο Χάρης Μαμουλάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη για ανασύσταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής και τη συμμετοχή σε αυτή του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, αλλά και όλων των εμπλεκομένων φορέων, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο ελπιδοφόρο παράδειγμα της ΒΙΠΕ του Ν. Ηρακλείου, όπου αποτελεί πρότυπο αυτοδιαχειριζόμενης βιομηχανικής περιοχής, ενώ τόνισε: «Οι επιχειρήσεις της χώρας μας παραμένουν ακάλυπτες από την Πολιτεία κι ενώ έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όριά τους, η Κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί να εφαρμόζει μια πολιτική χωρίς αποτελέσματα για την πλειοψηφία του ελληνικού επιχειρείν. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που μπορούν να κρατήσουν ζωντανές τις ΜμΕ, την ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας. Το μόνο που έχει να κάνει η Κυβέρνηση, είναι να τις ακολουθήσει.»

 

Ο κ. Λευτέρης Αντωνακάκης, αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΒΙΠΕ και Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Ηρακλείου, σε δήλωσή του ανέφερε: «Οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις στις Βιομηχανικές Περιοχές της χώρας, μπορούν να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στην επανεκκίνηση της εθνικής μας οικονομίας. Να δώσουν ανάσα σε μια κρίσιμη συγκυρία. Οι ΒιΠε άλλωστε, αποτελούν ζωντανούς οργανισμούς, ισχυρά κύτταρα επιχειρηματικότητας γι’ αυτό και πρέπει να υποστηριχθούν με κάθε διαθέσιμο τρόπο από την Ελληνική Πολιτεία».

 

 

Στη συζήτηση συμμετείχαν από τον ΠΑΣΕΒΙΠΕ, ο πρόεδρος κ. Πέτρος Μαντάς, ο αντιπρόεδρος κ. Λευτέρης Αντωνακάκης, ο αντιπρόεδρος κ. Πάρης Γραβουνιώτης, και ο κ. Μανώλης Μπαλτάς, σύμβουλος του ΠΑΣΕΒΙΠΕ.

 

Αυτή η ζύμωση και ο εποικοδομητικός διάλογος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον επιχειρηματικό κόσμο των ΜμΕ της χώρας, συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες με συσκέψεις με τα μέλη των Επιμελητηρίων Κορίνθου και Λαρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............