Παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα οι Ψηφιακοί Πύργοι Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Δεκεμβρίου 2020

Παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα οι Ψηφιακοί Πύργοι Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας

 Παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα οι Ψηφιακοί Πύργοι Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας (Remote ΑΤC Tower).


Σύμφωνα με στελέχη των εταιρειών DFS και FREQUENTIS, οι οποίοι μίλησαν αποκλειστικά στη κάμερα του metaforespress.gr, οι Ψηφιακοί Πύργοι προσφέρουν περισσότερα εργαλεία ελέγχου, ενισχύοντας την ασφάλεια πτήσεων και αεροδρομίων.

Εργαλεία, όπως η επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality), αυτοματοποιημένη ανίχνευση αντικειμένων (automated object detection) και τα εικονικά δίχτυα ασφαλείας (virtual safety nets) υποστηρίζουν τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο εξαιρετικά απαιτητικό έργο τους.

Σήμερα, εφαρμόζονται τρεις εκδοχές Ψηφιακών Πύργων:

Απομακρυσμένος πύργος για αεροδρόμια μικρής και μεσαίας χωρητικότητας: Αναπαράγει και βελτιώνει την προβολή αεροδρομίων σε απομακρυσμένη τοποθεσία. Περιλαμβάνει εργαλεία ανίχνευσης αεροσκαφών και αντικειμένων, παρακολούθηση και επαυξημένη πραγματικότητα.

-Εικονικός πύργος για βελτιωμένη λειτουργία πύργου και έκτακτες ανάγκες: Προσθέτει νέες λειτουργίες σε αεροδρόμια υψηλής χωρητικότητας για εφεδρικές υπηρεσίες και βελτιώνει την ασφάλεια.

-Λειτουργίες αεροδρομίου: Ο ψηφιακός πύργος παρέχει ένα επιπλέον σύνολο ματιών, επιτρέποντας τον έλεγχο της πίστας του αεροδρομίου από μια πανοραμική εικόνα που προσφέρει κάλυψη τυφλών σημείων, πληροφορίες θέσης αεροσκαφών, αυξημένες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του αεροσκάφους, την ασφάλεια του αεροδρομίου και την ασφάλεια της περιμέτρου.

https://www.metaforespress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............