Γιάννης Σολδάτος - Πόσο Έλληνας μπορείς να γίνεις, πόση Ελλάδα αντέχεις μέσα σου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

20 Δεκεμβρίου 2020

Γιάννης Σολδάτος - Πόσο Έλληνας μπορείς να γίνεις, πόση Ελλάδα αντέχεις μέσα σου

Πόσο Έλληνας μπορείς να γίνεις, πόση Ελλάδα αντέχεις μέσα σου και πόσα Ελληνικά στοιχεία παρουσιάζεις έξω σου.
Ο φίλος και συνεργάτης Γιάννης Σολδάτος αντέχει και μεταδίδει, ενέργεια αλλά και Ελληνικό αίμα.

Κι άν ο στίχος του Γιώργου Σεφέρη «Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει» κρύβει παράπονο, η στάση ζωής του Γιάννη Σολδάτου φανερώνει αισιοδοξία.
Με καταγωγή απο την Σητεία της Κρήτης, με διαδρομή σε μέρη του κόσμου, αλλά με παρανομαστή την Ελλάδα.
Ο Γιάννης Σολδάτος αγάπησε και εξακολουθεί να αγαπά ότι κατα-πιάνει.




Μετανάστης στη Βοστώνη την πρωτεύουσα της Πολιτείας της Μασαχουσέτης,σε εδάφη που δεν φέρουν Κρητικά χώματα αλλά πλημμυρίζουν απο Κρητικές μυρωδιές, αναμνήσεις και πολλές δράσεις.


Υπήρξε Επαγγελματίας οδηγός με χρόνια δράση στην περιοχή της Σητείας.
Λάτρης των αεροπλάνων, των παλιών αυτοκινήτων, συλλέκτης, μα πρωτίστως Άνθρωπος.
Δούλεψε την δεκαετία του 1980 στην Ολυμπιακή αεροπορία αλλά το όνειρο του ήταν να γίνει αστυνομικός.





Η αγάπη του για την Ελλάδα ο σεβασμός του στους ένστολους Αστυνομικούς η υποτίμηση του θεσμού, και στον ρόλο τους στην κοινωνία, τον οδήγησε να μεταμορφώσει το αυτοκίνητο του σε ένα Ελληνικό περιπολικό, βαμμένο στα χρώματα της Ελληνικής αστυνομίας.


Ένα "περίεργο" θέαμα αντικρίζουν στο Κεντάκι, στο Τενεσί, στη Βιρτζίνια, στο Ντελάγουερ στη Νέα Υόρκη, στο Νιου Τζέρσεϋ, στο Νιου Χαμσάϊρ, στη Μασσαχουσέτη και στο Μέιν.




Συγκεκριμένα ο ίδιος αναφέρει
Σε 4 States , που έχω ζήσει , και σε όλα τα άλλα που πέρασα σαν επισκέπτης , το να είναι αστυνομικός είναι περηφάνια .!!
Ορμώμενος λοιπόν για την αγάπη που έχω στον θεσμό , και αρνούμενος να αποδεχτώ αυτήν την κατάσταση , έκανα αυτήν την κίνηση .
.." Εντυσα " ένα αυτοκίνητο , στα χρώματα τής Ελληνικής Αστυνομίας .!!
Και δέν το έκρυψα στο γκαράζ , αλλά είναι το κύριο μέσο μετακίνησης μου .!!
Έίχα υπόψη μου , εκ των προτέρων , ότι θα ...."τρέξουν" οι ...."καλοθελητές" να κατηγορήσουν , να χλευάσουν , να υποτιμήσουν γενικά αυτήν μου την κίνηση .
Σε όλους αυτούς θα απαντήσω με μία φράση .!!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ , ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ .!!
Γιά τον θεσμό , γιά αυτούς που δίνουν το αίμα τους , και τους φωνάζουν ..."ΜΠΑΤΣΟΥΣ" .!!
Σε εκείνους που ξενυχτάνε , για να μπορέσουν να κοιμηθούν με ασφάλεια , ακόμα καί οι επικριτές τους .!!
Και είναι και ένας από τους λόγους μπήκα και στην πλατφόρμα τής meteology , και έβαλα και την ζωντανή κάμερα . !!


Για να το βλέπουν , οι χιλιάδες που σέβονται την ΕΛΑΣ , αλλά και για να βγάζουν ...."σπυριά" οι λίγες εκατοντάδες που την μισούν , γιατί η ψυχή τους , ( και ενίοτε και το μητρώο τους ) είναι βρόμικα .!!
Με αυτή μου την κίνηση , θέλω να εξυψώσω , τον σεβασμό και την εκτίμηση , στον θεσμό ..!!
Ο Γιάννης Σολδάτος την συγκεκριμένη κίνηση την έκανε θέλοντας να αποτίσει με τον τρόπο αυτό ένα ελάχιστο φόρο τιμής γι αυτούς του ήρωες της καθημερινότητας, που αν και λίγοι κάνουν τόσα πολλά για την Ελλάδα κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες.)




Έχουμε σχολιάσει πολλές φορές ότι οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά, και ότι συλλέγοντας μικρά πράγματα δημιουργούμε την συλλογικότητα.
Ο καθένας απο το μετερίζι του οφείλει να πράττει το καλύτερο και να νιώθει όμορφα με την συνείδηση του.
Πρωτίστως πρέπει να αγαπάμε αυτό που κάνουμε για να το ζούμε με όρεξη με ζεστασιά με σιγουριά.

Στην επαγγελματική μας πορεία ανεξαρτήτου κλάδου, συναναστρεφόμαστε συνανθρώπους, ή δημιουργούμε προϊόντα και προσφέρουμε υπηρεσίες που απευθύνονται σε αυτούς, και έτσι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Στην μικρή πόλη της Σητείας υπάρχει ένας Άνθρωπος που απο τον δικό του επαγγελματικό κλάδο που εκπροσωπεί προσπαθεί για το καλύτερο, νοιάζεται, και εκσυγχρονίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει σωστές, ασφαλής και ανθρώπινες υπηρεσίες στον κόσμο, και ένα παραπάνω στους τουρίστες που συναλλάσσεται επαγγελματικά.

thumbnail_20170611_055631_resized

Ο επαγγελματίας οδηγός ταξί Γιάννης Σολδάτος.
Η μικρή πόλη της Σητείας έχει συνολικά 35 επαγγελματίες οδηγούς ταξί που καρτερικά περιμένουν και προσπαθούν για το δύσκολο μεροκάματο.
Συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες η κατάσταση είναι καλύτερη.

Το διεθνές... κατά τα άλλα αεροδρόμιο της πόλης συμβάλει στην όσο μπορούμε να πούμε οικονομική ανακούφιση του κλάδου, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ώς επι το πλείστον και δεδομένο των πτήσεων εσωτερικού που έχουν κοπεί, και συγκεκριμένα της Παρασκευής, αφού θα λειτουργούσε ανακουφιστικά και για τους επαγγελματίες οδηγούς αλλά και για τους Αθηναίους που κατάγονται απο την Σητεία και θα ερχόταν για Σαββατοκύριακο.

%25CE%2591%25CE%2595%25CE%25A1%25CE%259F%25CE%2594%25CE%25A1%25CE%259F%25CE%259C%25CE%2599%25CE%259F%2B%25CE%25A3%25CE%2597%25CE%25A4%25CE%2595%25CE%2599%25CE%2591%25CE%25A3%2B%2B%2B%25CE%2592%25CE%2599%25CE%25A4%25CE%25A3%25CE%2595%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%2596%25CE%259F%2B%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A1%25CE%259D%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%259F%25CE%25A3%2B%2B%2B%25CE%259A%25CE%25A1%25CE%2597%25CE%25A4%25CE%2597%2B%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%259B%25CE%2595%25CE%2599%25CE%25A3%2B%25CE%259A%25CE%2591%25CE%2599%2B%25CE%25A7%25CE%25A9%25CE%25A1%25CE%2599%25CE%2591%2B%25281%2529

taxi4g

Τις περισσότερες φορές οι προσωπικές γνωριμίες των επαγγελματιών οδηγών σώζουν την κατάσταση, με κινήσεις όπως του Γιάννη Σολδάτου όπου δημιουργώντας τη δική του σελίδα στο ίντερνετ και με τις καλές κριτικές που έχει δεχτεί απο διεθνή site προσπαθεί να συντηρήσει την οικογένεια του.
Ο τουρισμός που λειτουργεί όπως συνηθίζουμε να λέμε ώς βιομηχανία για την χώρα μας, απασχολεί κατ έξοχη επαγγελματίες του κλάδου αλλά αναπτύσσεται και διατηρείτε και απο ανθρώπους που συνοδευτικά - παραλλήλως κινούνται μαζί του.
Η πρώτη και η τελευταία εντυπωση που κρατάμε απο τις διακοπές μας είναι το αεροδρόμιο που φτάνουμε ή φεύγουμε, το ξενοδοχείο που διαμένουμε και βέβαια το ταξί και ο ταξιτζής που μας μεταφέρει στον προορισμό μας φτάνοντας σε μια χώρα.

Το χαμόγελο του, οι ξένες γλώσσες που μιλάει, το καθαρό αυτοκίνητο που μπορεί να του παρέχει ανέσεις, ασφάλεια και πρωτίστως όμορφο κλίμα απο άποψη συζήτησης και ξενάγησης κατά την διάρκεια της μεταφοράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ


Μας παρέλαβαν από τον Γιάννη στις διακοπές μας στην Κρήτη στις 26 Ιουνίου. Είχε το πιο εκπληκτικό και ενημερωτική διαδρομή. Ο Γιάννης είναι μια απόλαυση και ένα σιντριβάνι της τοπικής γνώσης. Μας είπε σχετικά με την τοπική ιστορία και κουλτούρα και μας έδωσαν μερικές φανταστικές συμβουλές σχετικά με τα οποία το ντόπιο φαγητό που μπορείτε να δοκιμάσετε. 

Και κοινόχρηστο πολλά αστεία και γέλια μαζί μας. Ήμασταν τόσο εντυπωσιασμένοι, αποφασίσαμε να κλείσουμε ταξί στο αεροδρόμιο του 28ου. Και έμπειρους ξανά, μια καταπληκτική διαδρομή με ένα εκπληκτικό άτομο. Θα ήθελα να συστήσω τη Σητεία τα ταξί στο αεροδρόμιο σε κανέναν. Και θα επιστρέψουμε τον χρησιμοποιείτε ξανά την επόμενη φορά που θα επιστρέψετε. Σας ευχαριστώ για μια εξαιρετική αρχή και τέλος για τις διακοπές μας!
thumbnail_20170611_055641_resized

Πήγα στην Κρήτη τις διακοπές το περασμένο καλοκαίρι και μια εταιρεία που πραγματοποιεί μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο κρατήθηκε για τις ημέρες που χρειαζόμουν τις μεταφορές μου. Έτσι συνιστούσαν την υπηρεσία "Σητεία Ταξί". Είχα μια γρήγορη on-line έρευνα και βρήκα εύκολα την ιστοσελίδα τους, την οποία βρήκα εμπιστοσύνη και φιλόξενη, γι 'αυτό έστειλα e-mail. Ο κ. Soldatos επανήλθε σε μένα σύντομα, γι 'αυτό συζητήσαμε τις ανάγκες μου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορώ να σας πω ότι είχαμε 2 μεγάλες και 1 μικρές αποσκευές, ένα καροτσάκι για το μωρό μας και του ζητήσαμε ένα κάθισμα αυτοκινήτου μωρού.

Κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο, ο κ. Soldatos μας καλωσόρισε. Εγώ, ο σύντροφός μου και το μωρό μας με ένα μεγάλο φιλικό χαμόγελο! Στο δρόμο προς τον πρώτο μου προορισμό, παρατήρησα ότι ο κ. Σολδάτος ήταν πολύ επαγγελματικός, φιλικός και θετικός, πρόθυμος να μας κάνει να απολαύσουμε το δρόμο προς το χωριό Λιθίνες.

Ο πρόθυμος να μας υπηρετήσει ήρθε από την καρδιά του! Ήμουν ευχαριστημένος με αυτό γιατί ήταν αυτό που περίμενα από τους ανθρώπους της Κρήτης.

Ο κ. Soldatos κάνει επίσης ξεναγήσεις! Ήταν ένα ευχάριστο ταξίδι κάθε φορά, γιατί εξηγούσε την ιστορία από κάθε τόπο που περάσαμε και πραγματικά μας άρεσε πολύ! Μας συνέστησε επίσης σε ένα ξενοδοχείο στο Ηράκλειο να μείνουμε εκεί για μια νύχτα και ήταν καθαρό και όχι ακριβά.
Σίγουρα θα συνιστούσα τις υπηρεσίες του και σίγουρα θα επικοινωνήσω μαζί του ξανά !!!thumbnail_20170611_055650_resized
Ο Γιάννης παρείχε εξαιρετικές υπηρεσίες στο πρόσφατο ταξίδι μας στην Κρήτη. Ήταν πολύ πεπειραμένοι και έδωσε πολύ καλές προτάσεις για πράγματα που μπορείτε να δείτε και να φάτε κλπ. από τη στιγμή που κλείσαμε αυτόν μέχρις ότου φτάσαμε σπίτι ανέφερε ανακοινώνονται τακτικά πάντα διασφαλίζοντας ότι ήμασταν ευχαριστημένοι και επίγνωση του τι συνέβαινε. . . . και του ταξί έχει ασύρματη σύνδεση! Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Οι τοπικές γνώσεις ασύγκριτες, και ορισμένες παίζει μουσική σας! Η μέγιστη χωρητικότητα βρεφικών κρεβατιών σε ένα ασφαλές ταξί, δεν θα μπορούσα να το συστήσω αρκετά μαζί του. Σας ευχαριστώ για μια μεγάλη εκδρομή


1 σχόλιο:

  1. Αν αγαπούσε την Ελλάδα θα έβαζε τον Αριστοτέλη ή τον Σωκράτη. Μπατσό@@@λος είναι, τίποτα περισσότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Post Top Ad

.............